Setari Cookie-uri

Miss Ucraina a fugit de război și și-a găsit refugiul în România! Mărturiile cutremurătoare ale tinerei care a fugit din Odesa

Stella Lozanova (34 de ani) a fugit din calea războiului, iar momentele trăite în ultimul an sunt de-a dreptul dramatice. Tânăra a povestit cum și-a pierdut oameni dragi în bombardamentele ce au avut loc în țara sa natală, dar și cum a fost nevoită să își lase acasă părinții și să vină în România.

Ororile războiului au repercursiuni care se simt și în prezent, la un an de la declanșarea bombardamentelor armatei Rusiei către Ucraina. Mii de oameni și-au pierdut viață, familii întregi au fost distruse, iar oamenii au încercat să se adapteze cu ceea ce au avut la îndemână.

Republica Moldova și România au fost două dintre țările care le-au sărit imediat în ajutor ucrainenilor cu tot ceea ce au avut nevoie. Poveștile refugiaților continuă să impacteze oamenii, iar printre cei care au fugit din calea războiului și au găsit mai mult decât siguranță în România se numără și Miss Ucraina 2019, Stella Lozanova.

Tânăra de 34 de ani și-a construit o nouă viață în România, aici unde lucrează și unde se poate bucura de liniște și siguranță. Ea s-a angajat la un salon de înfrumusețare și are diverse proiecte foto. Totuși, plecarea de acasă a fost una grea, mai ales că drumul până la granița Ucrainei a fost unul traumatizant, pe care nu îl va putea uita vreodată.

Citește și:

"Când ești la masă cu ai tăi în bucătărie cu geamul deschis și auzi bombardamente lângă tine, de parcă ar fi chiar în curtea ta... Atunci părinții au zis: gata, fă-ți valiza și pleacă undeva cât se mai poate. Nu voi uita niciodată ochii înlăcrimați ai tatălui meu, care de obicei este puternic. Ei au rămas pentru că bunica mea are 83 de ani și nu se poate deplasa. Nu știam unde merg, am plecat la întâmplare. Credeam că mă voi întoarce în Bali pentru că acolo mă mai așteptau oferte de muncă. Am luat o valiză mică fără haine groase.", a mărturisit Stella Lozanova pentru digi24.ro.

Stella a plecat din Odesa cu o prietenă, iar ceea ce a văzut pe drumul spre România a marchat-o pentru totdeauna.

"A fost foarte înfricoșător, mai ales când vedeam tancuri pe drum și... Vedeam o alee continuă de trupuri, probabil erau soldați. Nu știu. Este ceva groaznic de urmărit, prietena mea dormea, iar eu am văzut oameni acoperiți cu material negru de-a lungul câmpului. Plângeam în hohote încontinuu.", a mai spus tânăra din Ucraina.

Citește și:

Stella a petrecut primele luni în România fiind speriată și îngrozită de orice zgomot. După ce a găsit adăpost într-o școală, ea și-a găsit un loc de muncă într-un salon de frumusețe, acolo unde s-a adaptat imediat, iar clientele o îndrăgesc.

"Mama este coafeză și are un salon de foarte mult timp, cred că de 35 de ani. Practic locuiam în salon de mică, pot spune că am crescut acolo. Am vopsit prima dată părut unei fete când aveam 12 ani și am început să lucrez la 16 ani.", a mai spus Stella Lozanova.

Din păcate, Stella și-a pierdut și oameni dragi în război. Câțiva prieteni au plecat la familiile lor pentru a celebra Anul Nou pe ritm vechi, însă au fost loviți de bombardamente.

"Prietenii mei au plecat în Dnipro să își viziteze familia de Anul Nou pe rit vechi. Este vorba de o prietenă bună cu soțul ei. Cel mai groaznic este că în aceeași zi, blocul lor a fost doborât de o bombă și ei au murit. Oamenii strigau acolo: Vreau să trăiesc! Știu că ea striga. Ea m-a sunat în prima zi de război, ea m-a anunțat. S-a supărat că eu am plecat din Ucraina.", a mai spus ea.

Citește și:

Tinerei îi este dor de casă și speră ca într-o zi să se reîntoarcă pe pământurile natale. Până atunci, Stella se ocupă de job-ul pe care îl are aici și își dorește ca părinții ei să se mute definitiv în România.

"Îmi place mult aici, pentru că București nu e atât de departe de casă, pentru ca ai mei să poată veni aici. Vreau mult ca ei să se poată muta și să locuim aici împreună.", a concluzionat Miss Ucraina 2019, pentru sursa citată mai sus.

Vizionare placuta


Kudika
24 Februarie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.