3 femei din 4 isi doresc sa primeasca flori de 1 sau 8 martie, arata datele unui sondaj* recent al Floria.ro. Cel mai des romancele primesc flori de ziua de nastere sau onomastica, iar trandafirii sunt cele mai oferite flori, mai arata datele florariei online. Cel mai des, femeile primesc flori de la parteneri, iar peste 80% obisnuiesc sa cumpere flori pentru aniversari, evenimente ori cand merg intr-o vizita. Retail jobs

Floria.ro, florarie de referinta pe piata de retail online din Romania a demarat un sondaj online in a doua jumatate a lunii februarie a acestui an, pentru a determina care sunt motivele pentru care femeilor le place sa primeasca flori, cat de des primesc acestea flori, dar si de la cine se asteapta sa primeasca flori cu ocazia zilelor de 1 si 8 martie.

Datele sondajului Floria.ro releva ca doar 15% dintre participantele la sondaj primesc flori lunar sau mai des, in timp ce 8% nu primesc flori, iar 73% primesc flori doar la ocazii speciale.

Pentru ca ne apropiem de 1 si 8 martie, cand traditional doamnele primesc flori, ne-am dorit sa aflam ce asteptari au romancele, de la cine e mai probabil sa primeasca flori, cui ofera la randul lor buchete de flori, ce flori prefera si ce primesc de 1 si 8 martie. Rezultatele arata, asa cum era de asteptat ca cele mai multe femei primesc flori de la parteneri, iar ele ofera randul lor flori, in special mamelor -precizeaza Marina Popescu, Director General Floria.ro.

Intrebate ce flori primesc cel mai des, cele mai multe respondente au indicat trandafirii (60%), florile de sezon (52%) si lalelele (33%), in timp ce crizantemele, hortensiile si irisii alcatuiesc buchete de flori primite de 18% dintre ele.

3 femei din 4 vor sa primeasca flori de 1 si 8 Martie

Pentru 75% dintre respondente este important sa primeasca flori cu ocazia zilelor de 1 si 8 Martie, principalele motive pentru care isi doresc sa primeasca flori sunt pentru a se simti apreciate (43%), pentru ca este modul traditional de a marca aceste sarbatori (30%) ori pentru ca florile le aduc bucurie (63%)

Intrebate de la cine primesc flori cel mai des, peste jumatate dintre femei (60%) au indicat partenerii, in timp ce 20% declara ca cel mai des primesc flori de la rude, iar 14% de la prieteni.

Ce flori primesc femeile la locul de munca

Potrivit sondajului Floria.ro, cu ocazia zilelor de 1 si 8 martie, mai mult de jumatate dintre femei primesc flori la locul de munca, de la manageri ori colegi. Daca pe 1 martie, cele mai multe respondente primesc de la colegii de munca zambile (51%), lalele (45%) ori ghiocei(21%), topul celor mai oferite flori la locul de munca cu ocazia zilei de 8 martie este dominat de lalele, zambile si trandafiri, tendinta confirmata si de datele florariei online.

Cand vorbim de comenzile corporate, in topul celor mai comandate flori de catre se numara lalelele, freziile, zambilele, minirosa si trandafirii, clientii optand pentru aranjamentele cu flori sau buchetele simple de 9-11 lalele sau in combinatie cu frezii. Desigur, buchetele pot fi personalizate, se pot trimite acasa, la birou, oriunde doreste expeditorul. Pentru zilele acestea avem deja foarte multe precomenzi de la companiile care vor sa ofere flori angajatelor. Mai ales pentru comenzile corporate, dar nu numai, recomandam precomenzile, avantajul lor fiind legat atat de cost, cat si de asigurare a disponibilitatilor florilor -completeaza Marina Popescu.

Mai multe detalii despre noua colectie corporate a Floria.ro, aici.

Vizionare placuta

123
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: