Setari Cookie-uri

Soarta cântăreței Ioanei Radu, a doua femeie motociclist din România. Accidentul care i-a schimbat viața:A rămas fără picioare?

Soarta cântăreței Ioana Radu, cea care a povestit că ar fi fost șofer dacă nu era muzica, i-a fost schimbată de o mașină. Un accident a marcat-o printr-un handicat care a făcut-o să se retragă mai repede de pe scenă și să dea naștere unor zvonuri surprinzătoare.

Născută într-o familie cu patru copii - trei fete și un băiat - Eugenia Braia, cunoscută cu numele de Ioana Radu, a cântat de mică muzică lăutărească, folclor și la cârciuma tatălui său din cartierul Sineasca din Craiova, amplasat strategic lângă cimitir.

Vocea și stilul său aparte au adus-o în Capitală, unde a reușit să se facă remarcată în cadrul unui concurs organizat de Societatea Română de Radiodifuziune la care participau 800 de candidați. Așa și-a început cariera cântăreața, pimind numele de scenă Ioana Radu de la Ion Filionescu, pianistul lui George Enescu.

Talentată și cu o personalitate puternică, aceasta s-a făcut remarcată rapid. Câteva decenii mai târziu, jurnalistul Doru Constantin Braia a povestit pentru „Jurnalul Național” cum era mătușa sa.

Citește și:
„Era nonconformistă, prin excelenţă. Definiţia Ioanei Radu este: «Fii tu! Nu accepta teatralismele, surogatele, compromisurile». Ea respecta personalitatea oricărui om, că era gunoier sau profesor universitar sau academician, îi oferea aceeaşi reverenţă.
Niciodată nu a trecut pe lângă un câmp fără să remarce spinarea încovoiată şi plină de sudoare a unui ţăran, aşa cum niciodată nu a prididit să nu lustruiască o carte a vreunui erudit român aflată în rafturile bibliotecii ei. Ioana avea o bibliotecă de cel puţin cinci mii de cărţi, cu siguranţă toate citite.”

Citește continuarea pe 9news.ro.

Vizionare placuta


Kudika
10 Martie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.