Setari Cookie-uri

Zdob si Zdub a lansat single-ul Floarea soarelui

Zdob si Zdub a intampinat primavara cu o noua melodie – „Floarea soarelui".

„Răscolind prin arhive, am găsit un text scris de vechiul nostru prieten Andrei Copoț - autorul pieselor „Moldovenii s-au născut", „Om cu inimă de lemn" și a altor hituri de-ale noastre. Descoperirea acestui text a inspirat apariția melodiei și, astfel, a fost creată piesa „Floarea soarelui", a declarat Zdob si Zdub.

„Floarea soarelui" este despre sufletul plin de energie al pământului nostru, care se regăsește în oameni, în muzică, în limbă, în tradiție, în viața însăși. Soarele este sursa vitalității și a energiei, iar floarea soarelui îl simbolizează în totalitate. Din pământ spre soare se trage tot ceea ce este viu, tocmai de aceea, „pe-un picior de plai, pe-o gură de rai" nu este o simplă expresie.

Citește și:

Piesa „Floarea soarelui" scufundă în transă și îndepărtează de orașele aglomerate, către locurile unde spiritul Moldovei este viu. Ascultand-o, instant îți apare dorința de a te plimba pe aceste dealuri, de a întâlni soarele, vântul și oamenii simpli și adevărați.

Dat fiind faptul că a fost creat în condiții de laborator, „Floarea soarelui" a obținut un sunet muzical neobișnuit, care nu seamănă cu sunetul distinctiv al Zdob și Zdub. La înregistrarea baladei, aranjamentul muzical pentru viori, flaut și xilofon a fost realizat de Mark Oselski, care a interpretat și partitura pianului. Pentru secvențele video din clip au fost utilizate fotografiile naturii din Moldova, realizate de unii dintre cei mai buni fotografi autohtoni.

Citește și:

„Floarea Soarelui" este noul single al trupei Zdob si Zdub, care va fi interpretat în premieră, în cadrul unui concert organizat pe 31 mai, în Quantic Club, la București. Această piesă neobișnuită induce la o stare plină de magie și romantism, care îți trezește pofta de natură în ajunul primăverii.

Concertul va fi deschis de trupa prietenilor vechi, Cuibul, care, de asemenea, lansează un nou single și pregătește o surpriză împreună cu Zdubii, interpretând mai multe piese împreună. Alte concerte cu același program vor avea loc și la Chișinău, Constanța, Cluj, Brașov, Iași, Timișoara și Bistrița. Totodată, concerte din cadrul aceluiași tur vor fi organizate și pentru fanii din Londra și Bruxelles.

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.