Setari Cookie-uri

Mega Mall București găzduiește, în premieră, expoziția Istoria frumuseții din România

În această primăvară, Mega Mall București, în colaborare cu Asociația ESCU, îi invită pe vizitatorii centrului comercial să admire, în premieră, o expoziție unică dedicată feminității și rafinamentului. Expoziția „Istoria Frumuseții din România” poate fi vizitată zilnic, până pe 26 martie, la nivelul 1 al centrului comercial. Intrarea este gratuită.

Parfumurile Reginei Maria, cele mai valoroase exponate

Micro-muzeul dedicat frumuseții ilustrează standardele și practicile de înfrumusețare din România care au făcut istorie de-a lungul unui întreg secol. Povestea pornește din Interbelic, de la celebrul Laborator Vorel de la Piatra Neamț, la fabricile de cosmetice Nivea, Legrain, Stella, S.A Harnicul, la drogheriile și laboratoarele lui Pap Karoly, A. Kovács și Nortier și merge spre mijlocul secolului al XX-lea, la Ana Aslan și cunoscutul Gerovital. Traseul frumuseții continuă până la cei mai mari retaileri de produse cosmetice precum Miraj, Farmec, Faun, Rouă, Favorit, Jubileu, Oana, Doina, Cheia, Vis, Pell-Amar, Eva. Toate acestea consolidează legenda cosmeticelor româneşti din a doua jumătate a secolului XX.

Citește și:

Printre cele mai valoroase produse expuse la Mega Mall București se numără parfumurile Reginei Maria, Mon Boudoir şi Quelques Fleurs Royale, dar și alte produse cosmetice folosite de către Suverană, precum și un laborator de farmacie/drogherie din perioada Interbelică.

Sute de exponate pot fi admirate la Mega Mall București

Produsele și obiectele ilustrează o colecție unică de peste 500 de exponate fermecătoare din perioada epocii 1890-1990, care variază de la pălării, poșete, mici obiecte vestimentare, bijuterii, podoabe, ceasuri, obiecte de igienă personală, cosmetice, evantaie, sticluțe de parfumuri rare, farduri, fotografii, reviste de modă, reclame, toate reprezentative pentru perioada ultimului secol. Expoziția cuprinde și o galerie specială dedicată româncelor celebre care au schimbat cursul istoric al societății din marile orașe.

Citește și:

Mai mult, vizitatorii vor găsi și o colecţie impresionantă de fotografii, informaţii, episoade şi momente cheie de mult uitate, care au definit, de-a lungul timpului, industria cosmeticelor și a obiectelor de cochetărie.

Partenerii expoziționali sunt Reclame Vechi Românești, Asociația Muzeul Jucăriilor și Muzeul Parfumului. Mai multe informații sunt disponibile pe https://megamallbucuresti.ro/ și pe https://www.asociatiaescu.ro/.

Vizionare placuta


Kudika
14 Martie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.