Setari Cookie-uri

3 rețete de friptură pe care trebuie neapărat să le încerci

Dacă te-ai săturat de clasicele rețete de fripturi, iată 3 idei delicioase prin care poți prepara carnea >>>

Uneori, te saturi de clasica friptură, rumenită în cuptor sau la tigaie, și vrei să încerci ceva nou și gustos, dar care să nu fie complicat de gătit și pentru care să nu ai nevoie de o sumedenie de ingrediente. De aceea, iată 3 rețete de fripturi delicioase, care îți vor încânta papilele gustative. Sunt ușor de pregătit și nu vei regreta că le-ai preparat.

1. Friptură de rață

Pentru această friptură delicioasă, ai nevoie de:

Mai întâi, curăță și spală bine rața, scoate glandele de grăsime de la coadă și taie vârfurile ascuțite ale aripilor. Apoi, asezonează din belșug rața cu sare și piper. Încălzește cuptorul la 200 de grade, învelește rața în folie de aluminiu și las-o timp de 60 de minute la copt. Scoate rața și unge-o, apoi, cu deliciosul sos de portocale. Introdu din nou rața la cuptor și las-o 30-40 de minute, să se rumenească frumos. Vei obține o friptură fragedă și suculentă în interior, dar crocantă la exterior. Poți servi această friptură alături de un piure din țelină, cremos și fin, sau cu un piure de mazăre.

Citește și:

2. Aripioare de pui lipicioase și delicioase

Ai nevoie de:

  • 1 kg de aripioare de pui;

  • sare și piper după gust;

  • 1-2 lingurițe de boia afumată;

  • 1 linguriță boia dulce;

  • 2 lingurițe praf de usturoi;

  • unt.

Secționează aripioarele, curăță-le și spală-le bine. Condimentează-le pe toate părțile cu sare, piper, boia și usturoi. Unge o tigaie cu suficient unt și lasă-le la rumenit, pe ambele părți, 4-5 minute. Aripioarele nu trebuie gătite complet. Încălzește cuptorul la 180 de grade și așază aripioarele înăuntru. Toarnă untul din tigaie peste ele și asigură-te că au suficientă cantitate de unt - mai poți adăuga înainte de a le pune la cuptor. Lasă-le la cuptor în jur de 20 de minute și nu uita să le întorci pe ambele părți, astfel încât să se rumenească. La final, pune-le într-un bol, amestecă-le cu untul rămas în tavă și, opțional, adaugă o bucățică de unt. Acestea vor fi lipicioase și extrem de gustoase. Le poți servi alături de cartofi wedges sau, dacă vrei o variantă mai sănătoasă, alături de o salată fresh, alcătuită din roșii cherry, salată verde, castraveți, ulei de măsline și puțină lămâie.

Citește și:
  • 3 rețete sănătoase cu pui
  • Top 3 cele mai versatile legume de vară
  • 3 motive inedite pentru care te vei îndrăgosti de Barcelona

3. Friptură de porc cu sos de muștar

Listă de ingrediente:

  • mușchi de porc;

  • 2-3 căței de usturoi;

  • sare și piper;

  • 2-3 linguri de ulei de măsline;

  • 150 ml de smântână de gătit;

  • 3 lingurițe de boabe de muștar;

  • sare și piper;

  • pătrunjel.

Taie mușchiul de porc în felii potrivite ca mărime și condimentează-l cu sare și piper pe ambele părți. Pune untul și cățeii de usturoi tăiați în bucăți mici în tigaie, apoi rumenește feliile de mușchi de porc pe ambele părți, timp de 3-4 minute. Încălzește cuptorul la 220 de grade, introdu carnea și las-o în jur de 15 minute la copt. Scoate bucățile de carne, lasă-le la odihnit, timp în care, în aceeași tigaie în care s-a gătit untul, prepară un sos delicios. Păstrează sosul rămas de la carne și amestecă-l cu smântâna de gătit, boabele de muștar, sare și piper. La final, toacă mărunt pătrunjelul și pune-l peste sos. Așază sosul peste friptură și, alături de o garnitură delicioasă, precum cartofi wedges, piure din morcov și păstârnac sau chiar piure de cartofi, vei obține o masă hrănitoare și absolut apetisantă.

Citește și:

Indiferent că gătești rață, pui sau porc, aceste rețete de fripturi nu te vor dezamăgi, ci vor deveni metodele tale preferate de a găti carnea. Odată ce le vei încerca, vei rămâne surprins de gustul lor. Unde mai pui că se gătesc extrem de ușor și că nu ai nevoie de multe ingrediente pentru prepararea acestora.

Sursa foto: pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
19 Martie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.