Setari Cookie-uri

Sfaturi pentru alegerea corectă a genții de călătorie

Află ce geantă poți să alegi pentru călătoriile tale, în funcție de durata excursiei

Călătoritul poate fi un hobby relaxant, o metodă de a explora locuri noi și de a te bucura de cât mai multe aventuri. Dar înainte de a porni într-o nouă călătorie, va trebui să-ți pregătești bagajul ca la carte pentru a nu-ți lipsi nimic când vei ajunge la destinație. În afară de modul în care îți împachetezi lucrurile, alegerea genții tale de călătorie este un pas important pe care nu ai vrea să-l omiți. Iată câteva idei care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie.

Cum să alegi geanta pentru călătorii scurte

Când mergi la un picnic sau faci o scurtă călătorie pe care o vei încheia în aceeași zi, o geanta sport poate fi cea mai eficientă opțiune pentru tine. Dacă mergi să cumperi o astfel de geantă este important să te gândești dinainte ce vrei să iei cu tine. De exemplu, un rucsac sport pentru călătorii scurte ar trebui să îți ofere destul spațiu pentru un prosop, haine de schimb, o pereche de încălțăminte și mâncare pentru o zi.

Citește și:

Dacă mergi într-o excursie de weekend, o geantă de călătorie de 50 de litri va fi suficient de încăpătoare pentru lucrurile tale. Vei transporta cu ușurință trei seturi de haine, o pereche de pantofi și ceva alimente neperisabile. Un bagaj de weekend ar trebui să fie ușor de ținut pe umăr sau în mână.

Pentru o excursie de 3-4 zile, poți alege o geantă cu o capacitate de 60 de litri pentru a avea destul spațiu pentru câteva obiecte de igienă și lucrurile de schimb. În caz că te gândești la o călătorie cu avionul, ar fi bine să știi că majoritatea companiilor aeriene permit aceste genți ca bagaje de mână, dacă nu depășesc limita de greutate acceptată.

Ce valiză să cumperi pentru călătoriile lungi

Dacă valiza ta cântărește mult, asta înseamnă că poți lua mai puține lucruri cu tine sau îți va fi incomod să o cari până la destinație și înapoi. Indiferent ce model dorești să cumperi, o geantă din materiale ușoare va fi cea mai bună alegere.

Citește și:

În ce privește modul în care este confecționată, o valiză comună și practică de voiaj este constituită dintr-o parte mai dură și una mai moale. Există și valize care au ambele părți laterale dure, însă acestea sunt mai incomode când ai nevoie să scoți ceva din ele în timpul călătoriei. Ar trebui să iei în considerare și impermeabilitatea genții pentru a-ți proteja lucrurile de ploaie, bălți sau ninsoare.

Când alegi geanta, gândește-te și ce fel de roți ai vrea să aibă. Poți opta pentru roți încastrate, care intră înapoi în valiză sau roți care se învârt și sunt amplasate în exterior. Acestea din urmă oferă posibilitatea de a muta geanta în lateral, ceea ce este un avantaj când circuli pe culoare înguste. De asemenea, poți opta pentru modele cu patru roți, care adaugă stabilitate valizei.

Citește și:

Optează pentru o geantă de calitate superioară

La fel ca orice lucru pe care îl cumperi, și valiza ta va reflecta prețul pe care ești dispus să îl plătești. În general, un preț mai mare înseamnă o calitate mai bună. Pentru gențile de înaltă calitate, caracteristicile sunt multiple, deoarece clienții sunt pretențioși și nu investesc în orice. Există diferite opțiuni, precum mânere telescopice care se reglează la înălțimea exactă cerută de consumator. Fermoarele, roțile și mânerele sunt confecționate din materiale de calitate superioară. De asemenea, gențile mai scumpe vor avea și o perioadă de garanție mai mare. Fără restricții de preț, geanta ta poate îngloba toate caracteristicile de care ai nevoie. Un brand renumit asigură, de obicei, designul, culoarea, dimensiunea și accesoriile care se potrivesc exact cerințelor tale.

Citește și:

Găsirea valizei perfecte poate fi o provocare și există o mulțime de aspecte de luat în considerare. În primul rând, ar trebui să alegi o geantă rezistentă și de calitate, mai ales pentru că este o investiție pe termen lung. Cu toate acestea, nu uita că cea mai bună geantă de călătorie este cea care funcționează cel mai bine pentru tine.

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Martie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.