Setari Cookie-uri

Părinții sunt de acord cu introducerea religiei la BAC, însă doar pentru absolvenții profilului teologic

Potrivit unui sondaj realizat de Federația Națională a Părinților – Edupart, două treimi dintre părinții participanți sunt contra introducerii religiei ca probă suplimentară la examenele de Bacalaureat.

Marea majoritate dintre părinți sunt de acord cu introducerea materiei doar pentru absolvenții de la profilul teologic.

Ce spun părinții despre introducerea religiei la examenele de Bacalaureat

Federația Națională a Părinților a desfășurat sondajul în perioada 20-22 martie. Scopul acestuia a fost de a stabili “percepția părinților în legătură cu unele propuneri de modificare a Proiectului Legii Învățământului Preuniversitar „România Educată”, privitoare la modul de susținere a examenului de bacalaureat, subiect intens dezbătut în spațiul public.” Federația a anunțat că la sondaj au participat 41.637 de persoane.

În urma analizării răspunsurilor părinților s-a constatat că aceștia nu sunt de acord cu propunerea de a fi introdusă religia ca probă suplimentară la examenele de Bacalaureat. Părinții susțin că elevii ar trebui să aibă posibilitatea de a alege orice disciplină dintre cele obligatorii, însă religia trebuie să fie introdusă doar pentru absolvenții profilului vocațional teologic.

Citește și:

Citește continuarea pe 9news.ro

Vizionare placuta


Kudika
23 Martie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.