Setari Cookie-uri

Trucurile Mirelei Vaida pentru preparate gustoase de Paște!Artista vopsește ouăle în culori naturale:Am învățat de la mama

Mirela Vaida face ultimele pregătiri pentru masa de Paște, iar totul este preparat conform tradiției. Ouăle roșii nu lipsesc, mai ales că acestea sunt vopsite în culori naturale, așa cum a învățat de la mama ei.

Mirela Vaida face ultimele pregătiri pentru sărbătorile Pascale și respectă tradițiile întocmai, așa cum a învățat de la mama sa. Chiar dacă nu va petrece Paștele acasă, Mirela Vaida pregătește toate bucatele tradiționale, începând de la ouă roșii, cozonac și friptură.

Vedeta alege și în acest an să vopsească ouăle în culori naturale, așa cum face și mama ei, în Joia Mare. Mirela Vaida nu uită nici de cozonaci sau pască, iar drobul de miel este nelipsit.

"Pentru Paște, gătesc de obicei începând cu Joia Mare, când se făceau ouăle roșii, vinerea puneam cozonacul la făcut, iar sâmbăta făcea ultimele preparate, cum ar fi drobul, sarmalele, friptura, ca să fei proaspătă, salata de boeuf, toate preparatele care nu țineau mult la frigider.

Citește și:

Ouăle încercam să le fac din culori naturale, din coji de ceapă pe care le prindeam într-un ciorap și le legam de ou și puneam frunzulițe de pătrunjel și leuștean, niște lucruri pe care le-am învățat și eu de la mama. Am încercat să le fac și mi-au ieșit cumva. Pasca și cozonacul le făceam tot de joi, pentru că durează mult până frămânți aluatul și durează ore bune să crească. O oră sau mai bine stă și la copt, iar apoi se lasă la răcit câteva ore, pentru că se sfărâmă dacă-l tai fierbinte. De astea e bine să le începi de joi, pentru ca vineri să le testezi să vezi dacă au ieșit ok și duminică să le poți pune pe masă.”, a declarat prezentatoarea tv, în exclusivitate pentru Spectacola.

Anul acesta, Mirela Vaida va fi pe scenă în ziua de Paște, însă va avea alături și familia. Ea va susține un concert la Târgu Mureș, acolo unde soțul ei are mai multe rude. Vedeta a mărturisit că așteaptă cu nerăbdare să petreacă sărbătorile în Ardeal, acolo unde tradiția este la ea acasă.

Citește și:

"Anul acesta sunt invitată să cânt la Târgul Mureș, am fost și anul trecut și merg și anul acesta în același loc, cu mai mulți artiști din România. Este atipic și nu prea, pentru că soțul meu are multe rude acolo, bunicul lui a fost din Târgul Mureș și practic verișorii, unchii sunt acolo și o să se îmbine munca cu tradiția și familia. Vom pleca de vineri și vom sta acolo în familia și duminică va fi acest spectacol de Paște. Copiii vor fi la bunicii de la Cluj încă de vinerea asta, pentru că începe vacanța și nu avea rost să îi țin în București o săptămână, pentru că noi suntem la serviciu. Ne vom reîntâlni cu ei acolo, de Paște. Deci este un Paște petrecut în Ardeal, ceea ce cumva îmi convine, pentru că sunt eu gospodină, dar eram puțin obosită și să mă apuc acum să gătesc toate cele, parcă e mai frumos să merg în Ardeal și să fie făcute.

Citește și:

Ardelenii au de toate, și ei știu să facă la fel de bine preparatele de Paște, și la ei iese la fel de bine cozonacul și pasca. Ne propunem să mergem la catedrală la Înviere. Aștept să văd cum este Paștele în Ardeal, pentru că și acolo sunt oameni iubitori de tradiții și așa un Paște departe de casă nu am mai avut de mult timp.”, a declarat Mirela Vaida, pentru sursa citată mai sus.

Vizionare placuta


Kudika
12 Aprilie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.