Setari Cookie-uri

Cum alegi cel mai bun software pentru mașina de brodat

Software-ul de broderie permite ca aproape orice imagine să fie transformată într-un model brodat pe țesătura dorită. Chiar dacă unele programe pentru mașina de brodat sunt mai complexe, scopul este același: vizualizarea, editarea și conversia broderiilor.

Aceste modele se găsesc de multe ori integrate în programul mașinii de brodat. Fiecare mașină de brodat poate citi modelele într-un anumit format, de exemplu mașinile de brodat Brother citesc format PES. Dar, există de asemenea o mare varietate de softuri de brodat disponibile separat, care variază în funcție de preț, ușurință de utilizare și caracteristici cu care poți realiza o gamă variată de broderii.

Multe tipuri de software de broderie au desene sau grafice simple ce pot fi încărcate în mașina de brodat, care pot fi folosite ca atare sau combinate pentru a crea modele unice proprii. Cu un software de broderie se pot converti modelele dorite în aproape orice limbaj existent pe piață.

Ce e bine de știut înainte de a cumpăra un software pentru mașina de brodat:

Citește și:
  • Caracteristici

Fă o listă cu modul în care vrei să folosești un software de broderie și apoi vezi ce caracteristici oferă fiecare program găsit. Pentru unele persoane, editarea de bază este suficientă, în timp ce altele doresc să beneficieze și de posibilitatea de a exporta fișiere SVG pentru aplicații, de a digitiza modele, de a folosi fonturile de computer ca fonturi de broderie etc.

De exemplu, un software complex pentru mașina de brodat te va ajuta să creezi propriile modele pe computer, poți scana imagini sau importa fișiere grafice simple de tip bmp, tif, jpg, png sau gif. De asemenea, îți permite să schimbi culorile și densitatea cusăturilor totul prin doar câteva clickuri. Poți realiza colaje, montaje și amplasamente folosind mai multe fișiere de broderie, combinând de exemplu broderiile cu texte, inscrisuri sau monograme.

Citește și:

De asemenea, un software de broderie bun îți oferă posibilitatea desenării de linii brodate drepte, curbe, rectangulare sau circulare. Poți edita în straturi (multilayer), păstra densitatea texturilor de broderie, efectuând mișcări de scalare, rotire sau oglindire a broderiei pentru a obține rezultatul spectaculos dorit.

  • Ușurință în utilizare

În timpul perioadei de încercare gratuită, vizionează cu atenție videoclipurile introductive, analizează interfața programului și decide dacă este un soft pe care îl poți utiliza cu plăcere. Fiecare are nivelul său de înțelegere și preferințe diferite, iar alegerea ține de ceea ce îți dorești, nu despre ceea ce altcineva crede că este cel mai bun software de broderie.

  • Specificațiile computerului

Software-ul de broderie merge pe computer, nu pe mașina de brodat. Astfel, trebuie să ai un laptop sau un computer desktop (sau, chiar o tabletă) pentru a utiliza software-ul de digitalizare a broderiei. Așadar, verifică specificațiile computerului și asigură-te că sunt compatibile pentru programul ales. Unele dintre aceste programe ocupă destul de mult spațiu de stocare pe computer, așadar asigură-te înainte că laptopul este pregătit pentru instalare.

Citește și:

  • Verificarea compatibilității

Este esențial să verifici compatibilitatea software-ului pentru broderie înainte de cumpărare. Software-ul diferit este compatibil cu diferite sisteme de operare. Ar fi inutil să cumperi un software care nu este compatibil cu sistemul computerului tău. Cele mai multe programe software care sunt compatibile cu foarte multe sisteme de operare. Dar, e bine de ținut minte că unele software sunt potrivite pentru Mac, iar altele nu. Deci, înainte de alegere asigură-te că ai analizat și acest aspect.

  • Software cu licență

Pe lângă faptul că este ilegal să folosești programe de broderie care nu au licență, este mult mai puțin riscant pentru proiectele pe care vrei să le realizezi. Programele fără licență pot crea probleme mașinii de brodat și în plus nu îți garantează rezultatele dorite.

Citește și:
  • Recenziile clienților

Feedback-ul clienților te poate ajuta să evaluezi fiabilitatea software-ului. Recenziile descriu cum i-a ajutat software-ul de broderie dorit de tine. Poți găsi în recenziile clienților, de asemenea, câteva soluții la eventualele probleme întâlnite de persoanele care au folosit programul la mașina de brodat.

Înainte de a cumpăra orice software de broderie, trebuie să verifici modelele pe care le oferă. În mare parte, un program pentru mașina de brodat vine cu peste 250 de modele. Există, de asemenea, programe software gratuite de broderie dar bineînțeles nu putem vorbi de o calitate ridicată sau o varietatea a modelelor.

Înainte de a cumpăra un software pentru mașina de brodat, dacă ești începător în acest domeniu, verifică dacă există grupuri de discuție pe internet, videoclipuri YouTube sau cursuri de la magazinul de la care vrei să-l achiziționezi. Cu cât găsești mai mult sprijin, cu atât experiența ta va fi mai ușoară.

Citește și:

Utilizarea software-ului de broderie nu necesită, în general, un nivel ridicat de calificare sau experiență anterioară în broderie. Cu toate acestea, înțelegere diferitelor tipuri de cusături din broderie și a modului de utilizare a mașinii de brodat, dacă ai deja una, ajută foarte mult.

Dacă ești începător în domeniul broderiei, este posibil să nu ai nevoie încă de un software de digitizare complex. Cu programele de bază, poți oricând să începi cu broderii simple și să treci la nivelul următor odată ce ești gata să explorezi și alte tipuri de broderie mai complexe.

foto Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
26 Aprilie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.