Setari Cookie-uri

De ce să alegi o canapea extensibilă: 7 avantaje

Dacă te apropii de momentul achiziției unei canapele, trebuie să știi că ai de ales între nenumărate opțiuni. Pe lângă dimensiuni ori materialul din care este realizată, ar fi util să iei în considerarea alegerea unui model extensibil, deoarece te vei bucura de unele avantaje importante.

Canapeaua extensibilă este un model care combină funcționalitatea unei canapele cu cea a unui pat. De cele mai multe ori este montată pe un cadru de canapea, ce include un mecanism care permite rabatarea spătarului. Atunci când nu este utilizată funcția de pat, canapeaua extensibilă poate fi readusă foarte ușor la poziția verticală, oferind toate beneficiile unei canapele obișnuite.

Iată care sunt cele mai importante avantaje pe care le poți avea atunci când alegi o canapea extensibilă:

  1. Economisirea spațiului

Canapeaua extensibilă este ideală în special în spațiile mici, cum sunt garsonierele sau apartamentele cu 2 camere. Dacă nu există destul loc pentru un pat separat sau pentru camera de oaspeți, alegerea unei canapele extensibile este cea mai bună variantă. În acest fel vei menține funcționalitatea camerei atât pe timpul zilei dar și noaptea.

Citește și:
  1. Preț

Dacă te gândești că bugetul necesar pentru achiziționarea unei canapele extensibile poate fi un efort prea mare, să știi că nu ai de ce să îți faci griji. Ca să te convingi verifică aici câteva preturi la canapele extensibile, astfel încât să știi exact suma pe care trebuie să o ai la dispoziție.

  1. Confort

Canapeaua extensibilă nu pierde nimic la capitolul confortabilitate, din contră. Posibilitatea de a o transforma în pat este de multe ori un mare avantaj atunci când te ia somnul la filmul preferat sau când vrei să citești o carte într-o poziție comodă, iar dormitorul este ocupat de alt membru al familiei.

  1. Spațiu suplimentar pentru musafiri

Atunci când știi că vei primi destul de des musafiri în vizită, trebuie să iei în calcul oferirea unui pat confortabil în care să doarmă peste noapte. O canapea extensibilă este cea mai bună variantă pentru a nu ocupa spațiul în permanență cu un pat, dar astfel încât nici să nu fie nevoie să improvizezi un loc de dormit pe o saltea gonflabilă sau din fotolii puse unul lângă altul.

Citește și:
  1. Versatilitate

Dacă și tu ești genul căruia îi place să improvizeze și să îmbunătățească în permanență designul casei în care locuiești, atunci te poți baza pe o canapea extensibilă pentru acest lucru. O poți așeza în locuri diferite în funcție de inspirația ta de moment, iar atunci când vrei să faci un switch între camere, nu trebuie decât să o transformi în pat și gata, monotonia va fi alungată.

  1. Stil

Alegerea unui model deosebit de canapea extensibilă poate oferi stil și eleganță oricărei camere. În funcție de decorul existent dar și de accesoriile pe care le ai la dispoziție, poți alege canapeaua dintr-o mulțime de stiluri și modele disponibile.

  1. Investiție

Nu în ultimul rând, o canapea extensibilă de calitate reprezintă o investiție pe termen lung pentru casa ta. Vei avea atâtea opțiuni pentru a o folosi, încât nu va fi nevoie să o schimbi, cheltuind sume importante cu o nouă achiziție.

Citește și:

Destinată în special pentru camera de zi, canapea extensibilă poate fi utilizată cu succes și în dormitor, mai ales dacă acesta îndeplinește mai multe funcționalități, cum ar fi cea de birou. Pe timpul zilei, canapeaua poate fi strânsă, lăsând liber mai mult spațiu, necesar pentru desfășurarea unor activități specifice.

Nu este nevoie decât de câteva decorațiuni accesibile, cum ar fi niște draperii elegante, o cuvertură moale și câteva perne moi, astfel încât aspectul camerei să fie schimbat complet, din dormitor în cameră de zi, living ori zonă de relaxare.

Foto piqsels.com

Vizionare placuta


Kudika
2 Mai 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.