Setari Cookie-uri

Alex Dima, motivul pentru care a renunțat la meseria de profesor de religie: Aici era o bătaie de joc...

Alex Dima a renunțat la meseria de profesor de religie și s-a îndreptat către jurnalism. Astăzi, el este unul dintre cei mai apreciați jurnaliști de investigații.

Alex Dima este unul dintre cei mai apreciați jurnaliști de investigații, iar reportajele sale sunt atent urmărite și admirate de mii de oameni. Jurnalistul are o poveste de viață demnă de o carte, iar în podcastul lui Mihai Morar, el și-a deschis sufletul și a vorbit despre viața sa, atât despre momentele frumoase, cât și despre clipele care i-au marcat radical existența.

Puțină lume știe că, înainte de a cunoaște succesul pe care îl are astăzi, Alex Dima a lucrat la catedră. El a studiat timp de 9 ani teologia și a devenit profesor de religie pentru clasele I-IV. El a mărturisit în interviul lui Mihai Morar că are amintiri frumoase din acea perioadă, când avea puțin peste 20 de ani.

„Pentru mine, anul ăla e pus într-o căsuță și mă gândesc cu mare drag la el. Eram puștan, aveam 20 și un pic de ani, în blugi. Veneau profesoarele și profesorii vechi de acolo din școală și mă întrebau, „Ce faci?' Pe lângă faptul că nu prea înțelegeam care e treaba cu programa, la un moment dat am înțeles că există o programă și trebuie să te ții de ea, dar orele mele erau deschise', a povestit Alex Dima în podcastul lui Mihai Morar.

Citește și:

Cu toate că avea multe împliniri sufletești, Alex Dima a ales să plece din învățământ din cauza banilor. El câștiga 200 de lei pe lună, în acea perioadă, fapt ce l-a făcut să se îndrepte către o altă meserie.

„Am plecat din învățământ din cauza banilor. Eu câștigam pe lună undeva la 70 de dolari. Vreo 200 si ceva de lei. Erau copii prin clase care aveau bani de buzunar cam câștigam eu pe lună. Aici era o bătaie de joc. De aceea la un moment dat m-am oprit și am încercat să găsesc altceva', a adăugat Alex Dima.

Alex Dima, despre relația cu Dumnezeu

Alex Dima a trecut printr-o grea încercare atunci când soția sa a fost răpusă de cancer. El a rămas cu fiica celor doi într-un apartament cu chirie și s-a descurcat cu greu în acea perioadă. Cu toate astea, jurnalistul a mărturisit că Dumnezeu i-a fost mereu alături.

Citește și:

Mie Dumnezeu mi-a arătat din când în când: „Fraiere, sunt aici!'. La un moment dat era fiica mea mică, nu stăteam deloc bine cu banii și stăteam în fața unui bloc, într-un parc și în timp ce copilul se juca, mă gândeam cât de norocos să fie cineva să dețină un apartament în blocul ăla din față și să vadă parcul.Stăteam cu chirie acolo în zonă, dar cu o chirie și cu o sabie deasupra capului că oricând puteam să plec cu un copil mic de acolo și cu foarte multe bagaje adunate în trei camere și mă gândeam de multe ori la treaba asta. Și eu stăteam și mă gândeam la blocul ăla: mă gândeam cum să faci să locuiești acolo? Unde crezi că stau eu acum? Fix acolo în blocul ăla la care mă uitam. Și de la geamul meu văd parcul', a mai spus jurnalistul.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.