Setari Cookie-uri

Adda trage un semnal de alarmă în plin sezon de căpușe! Cum și-a educat fiul în cazul unei mușcături de căpușă?

Adda suferă de boala Lyme, după ce a fost mușcată de o căpușă. Vedeta este foarte atentă în ceea ce privește insectele, mai ales în acest sezon, când spitalele sunt pline de pacienți cu mușcături de căpușă. Artista l-a învățat și pe fiul ei ce trebuie să facă în astfel de cazuri.

Adda a suferit mult din cauza boli Lyme, pe care a depista-o destul de târziu, din cauza neglijenței medicilor care i-au pus un diagnostic greșit. Vedeta este foarte atentă acum la tot ce înseamnă insecte, mai ales în această perioadă, când spitalele sunt pline de pacienți mușcați de căpușe.

Vedeta a adresat un semnal de alarmă pe pagina sa de Instagram, acolo unde le-a împărtășit fanilor săi ce l-a învățat pe fiul ei să facă, în cazul în care este mușcat de o căpușă.

„Azi Alex, 6 ani, mi-a spus: „Mami, să știi că m-am riscat și m-am băgat în iarbă să iau mingea. Hai verifică-mă!”. Știe că atunci când iese din curte și se joacă îl verific…. E relaxat dar precaut. Îl întreb uneori: „Alex, ce trebuie să facem dacă Doamne ferește ne înțeapă o căpușă?”. Și el răspunde: „O lăsăm în pace și mergem să ne-o scoată la spital. Nu avem voie să o deranjăm!”. Ok, eu recunosc că-s traumatizată și îmi stă în gât frica asta. Da’ paranoia nu-s. Nu-s pentru că la spital la urgențe e plin de copii mușcati. În DM îmi bubuie mesajele. Se întâmplă FOARTE DES. Și dacă o să continuăm așa, o să ne mănânce la propriu insectele. De când se fac importuri, au ajuns la noi specii din America, Asia etc.”, a transmis Adda pe Instagram.

Citește și:

Adda și-a continuat mesajul pe rețelele de socializare și a atras atenția cu privire la inexistența pe piață a kiturilore de testare împotriva bolii Lyme. Artista a mai menționat că în trecut nu existau astfel de cazuri la noi în țară, însă, o dată cu schimbările climatice, boala Lyme este din ce în ce mai răspândită și provoacă inflamație în corp, iar netratată la timp, chiar deces.

„Unele dintre ele nici nu au cum să fie detectate la analize pentru că NU AVEM KITURI de testare specifice. Am auzit des asta cu „pe vremea mea bla bla”. Pai… vremea aia a trecut. Știi de ce?! Pentru că pe vremea aia erau ANOTIMPURI CLARE! Acum nu mai moare nici o bacterie că nu mai îngheață nimic. Au dezvoltat mizeriile astea mici o rezistență fantastică. Pentru că totul este în favoarea lor. Nu mai bag la înaintare stresul și alimentația de cacao. Pentru că trăim într-o societate de consum și alergăm ca un hamster în roată. Și nici măcar nu realizăm asta.

Citește și:

Pentru că noi nu ne oprim niciodată, nu avem cum. E ca la sală. Dacă te oprești când banda merge, te aruncă cu cracii-n sus și devii viral pe TikTok. Funcționăm din inerție cu ajutoare și ne „doftoricim” zilnic cu leacuri chimice. C-am văzut în reclame și se pare că știm să ne tratăm de orice. Și sfântul zahăr e cel mai bun combustibil. Că asta-i VREMEA NOASTRĂ, gen. Nah… ideea e că-mi pare rău că tre’ să educ copilul în sensul ăsta. Să fie precaut fără să trăiască cu frică. Da’ n-am de-ales. E real. Se întâmplă. Și nu se previne deloc…”, a completat Adda.

Vizionare placuta


Kudika
11 Mai 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.