Setari Cookie-uri

„The Little Mermaid / Mica Sirenă”, clasica poveste transpusă intr-o aventură muzicală, un eveniment cinematografic de neratat m

„The Little Mermaid / Mica Sirenă” este reinterpretarea live-action marca Disney a clasicului musical animat al studioului, câștigător al premiului Oscar. Inspirată de povestea atemporală scrisă de danezul Hans Christian Andersen, în 1837, noul film este, prin excelență, povestea unui străin care încearcă să se integreze.

În mâinile regizorului vizionar Rob Marshall, „The Little Mermaid / Mica Sirenă” este o poveste extraordinară pe un fundal epic al unei lumi acvatice uimitor de frumoase. Ambițios ca amploare, dar bazat pe realitate, musicalul de pe marele ecran are o distribuție de top, inclusiv Halle Bailey în rolul lui Ariel, Jonah Hauer-King în rolul lui Eric, Daveed Diggs în rolul lui Sebastian, Awkwafina ca Scuttle, Jacob Tremblay ca Flounder, Noma Dumezweni în rolul Reginei, Art Malik în rolul Sir Grimsby, cu Javier Bardem în rolul Regelui Triton și Melissa McCarthy în rolul Ursulei.

Noul film „The Little Mermaid / Mica Sirenă” este regizat de Rob Marshall, după un scenariu semnat de David Magee. Filmul este produs de Marc Platt, Lin-Manuel Miranda, John DeLuca și Rob Marshall, Jeffrey Silver fiind producător executiv.

Citește și:

O poveste atemporală inspirata din basmul lui Hans Christian Andersen (1837)

Amplasată în anii 1830, în apele unei insule fictive din Caraibe, povestea lui Ariel este cea a unei sirene pline de spirit, în vârstă de 18 ani, cu o voce frumoasă şi debordând de poftă de aventură. Ea este cel mai mic copil al regelui Triton, care conduce oceanele din regatul său subacvatic, fiind și cea mai sfidătoare dintre fiicele sale. Frustrată de limitele vieții marine, Ariel este fascinată de lumea de deasupra apei, dar Triton le-a interzis tuturor sirenelor să interacționeze cu lumea de la suprafaţă şi, mai ales, cu oamenii ei.

Ariel își petrece timpul cu prietenul ei acvatic Flounder, strângând artefacte din epavele de pe fundul oceanului, pe care le depozitează în grota ei secretă. Dar într-o zi, încălcând regulile tatălui ei - și rugămințile lui Flounder și Sebastian, un crustaceu și majordomul regelui - ea înoată la suprafață pentru a descoperi o navă maiestuoasă, condusă de aventurosul Prinț Eric, pe care îl salvează după ce vasul este distrus în timpul unei furtuni.

Citește și:

Aflând că Ariel a călătorit în lumea de la suprafaţa apei, Triton distruge cu furie toate comorile ascunse de ea în grota secretă. Descumpănită, dar mai hotărâtă ca niciodată, Ariel vrea să afle mai multe despre lumea umană. Aşa că face o înțelegere cu sora vitregă a lui Triton, Ursula, o vrăjitoare a mării temută de toți. Astfel, Ariel alege să renunțe la darurile ei de sirenă, inclusiv cântecul ei de sirenă, şi în schimb primeşte picioare și șansa de a experimenta lumea umană. Dar, odată ajunsă pe ţărm, ea trebuie să primească sărutul iubirii adevărate înainte de sfârșitul celei de-a treia zile, altfel va aparține Ursulei pentru eternitate. Odată ajunsă pe uscat, Ariel ajunge la castel, unde îl întâlnește oficial pe prințul Eric. Acesta o ignoră la început, fiind concentrat să o găsească tânăra cu vocea frumoasă care l-a salvat, fără să știe că ea este, de fapt, Ariel.

Citește și:

În cele din urmă, Eric începe să se îndrăgostească de Ariel, recunoscând că sunt adevărate spirite înrudite. În curând, însă, Ariel își dă seama că a fost păcălită de Ursula, iar Sebastian, Flounder şi Scuttle își unesc forțele pentru a încerca să rupă vraja Ursulei. Iar asta degenerează într-o confruntare climatică între Regele Triton și Ursula, în urma căreia se va stabili cine stăpânește mările odată pentru totdeauna.

Potrivit regizorului/producătorului nominalizat la Oscar, Rob Marshall, echipa s-a inspirat din materialul original al lui Andersen și a găsit „o poveste foarte modernă despre o fată care se simte neînţeleasă și îşi vede viața ei diferită. Cu multă pasiune și curaj, ea pornește într-o călătorie epică de autodescoperire, dărâmând zidurile și învățând să nu-i fie frică de «celălalt», care în cazul ei e lumea oamenilor”, spune Marshall. „Temele contemporane explorate mi se par un antidot împotriva diviziunilor lumii și o reamintire vitală că suntem cu toții la fel.”

Citește și:

Partenerul creativ al lui Marshall, producătorul John DeLuca detaliază: „De fapt, am văzut-o ca pe o poveste în stil «Romeo și Julieta» despre tineri neînțeleși care provin din lumi sau ideologii aflate în conflict. Eroina noastră este străinul clasic, și, după ce și-a pierdut vocea, se străduiește să o găsească și, în cele din urmă, o face prin perseverența ei admirabilă.”

Producătorul executiv Jeffrey Silver explică: „Tema acestui film atinge ceva atât de important în lumea noastră de astăzi, şi anume modul în care îi percepem pe ceilalți și ne raportăm la alte culturi și faptul că există prejudecăți. «The Little Mermaid / Mica Sirenă» abordează acest lucru într-un mod atât de frumos, prin iubire, înțelegere și îmbinarea culturilor.”

Citește și:

„Acesta a fost cel mai provocator film din cariera mea. De fapt, nu cred că l-aș fi putut face fără să fi avut experiența de a lucra la toate celelalte filme de până acum”, spune Marshall. Când Disney și producătorul Marc Platt i-au abordat pe Marshall și DeLuca pentru acest proiect, prima lor reacție a fost: „Un musical subacvatic – cum faci aşa ceva? Nu s-a mai făcut niciodată până acum.” DeLuca adaugă: „Știam că intram în ape neexplorate.”

SINOPSIS:

Filmul spune îndrăgita poveste a lui Ariel, o tânără sirenă frumoasă, plină de viață și cu sete de aventură.

Cea mai mică dintre fiicele lui Triton și cea mai neascultatoare, Ariel își dorește să afle mai multe despre lumea din afara mării și, când vizitează suprafața, se îndrăgostește de fermecătorul Prinț Eric.

Citește și:

Ariel face o înțelegere cu vrăjitoarea diabolică a mării, Ursula, ceea ce îi oferă șansa de a experimenta viața pe uscat.

Filmul „The Little Mermaid / Mica Sirenă” este distribuit în România de Forum Film şi va avea premiera pe în cinematografele din România în data de 26 mai, fiind disponibil în IMAX 3D, 4DX, 3D şi 2D, dublat si subtitrat.

O aventură muzicală, perfectă pentru familie, „The Little Mermaid / Mica Sirenă” îi are în distribuţie pe Halle Bailey, Melissa McCarthy, Awkwafina, Jacob Tremblay, Javier Bardem, Daveed Diggs, fiind regizat de Rob Marshall.

TRAILERE:

https://www.youtube.com/watch?v=94DsVFThg4o - subtitrat

https://www.youtube.com/watch?v=4Y8rxNBFV6Q - dublat

Despre Forum Film România

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney, Disney Pixar, Marvel și LucasFilm si de curand si pe cele produse de 20th Century si Searchlight Pictures. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Disney, compania distribuie şi titluri ale studiourilor A24, FilmNation, Relativity şi alţi independenţi.

Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.

Pentru mai multe detalii despre cele mai noi producții distribuite de Forum Film România, accesați:

https://www.cineforum.ro

Vizionare placuta


Kudika
25 Mai 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.