Setari Cookie-uri

Atacul unei profesoare la adresa Danei Budeanu: Doamna Budeanu s-a adresat profesorilor ca unor câini vagabonzi

Dana Budeanu a fost desființată de o profesoară, în contextul în care creatoarea de modă a criticat în termeni duri greva din învățământ.

Dana Budeanu a fost desființată de o profesoară, în contextul în care creatoarea de modă a criticat în termeni duri actuala grevă din învățământ. Profesoara s-a adresat Danei Budeanu printr-o postare pe social media, în care i-a reproșat că, din cauza ei, părinții au adoptat o atitudine ostilă față de cadrele didactice.

„Bună ziua, doamna Dana Budeanu? Ce mai faceți? Sper că sunteți bine! Eu nu sunt bine. O să vă povestesc și dumneavoastră cauza nefericirii mele.

Azi dimineață, în timp ce îmi beam cafeaua, am îndrăznit să comentez pe un grup de profesori și părinți, spunând că eu nu pot trăi cu 3.000 de lei pe lună, mai ales că din acești bani, pe lângă facturi, rată și alte necesare, mai trebuie ca, din când în când, să îmi cumpăr și o carte, să îmi plătesc un curs pentru că, știți ceva, doamna Budeanu?

Citește și:

Mie îmi place să îmi fac profesia bine, să merg în fața clasei pregătită, să aduc mereu ceva nou copiilor. Din acest motiv mă simt obligată să investesc în permanență în formarea mea profesională și, întrucât statul nu mă sprijină în acest sens, mă descurc din salariul meu de 3000 de lei.

Mi-a răspuns o mamă. O mamă al cărei copil fie are, fie a avut, fie va avea, o învățătoare, așa cum sunt și eu. Sunteți curioasă, doamna Budeanu, ce mi-a răspuns? Voi presupune că da și voi răspunde. Mi-a spus atât: „Marș, fă, la ore, că și așa nu faceți nimic toată ziua!”. Doamna Budeanu, vă spun sincer că am plâns

Am plâns, doamna Budeanu, pentru că doamna nu mă cunoaște, nu știe ce rezultate am obținut cu elevii mei de-a lungul timpului, nu știe câți elevi cu CES am în clasă, nu știe câți elevi am întors din abandon școlar, nu știe câte ore de recuperare am făcut fără să mă plătească nimeni, nu știe în câte seri m-aprins miezul nopții pregătind lecții pentru a doua zi.

Citește și:

Am plâns, doamna Budeanu, pentru că părinții mei nu și-au permis să mă trimită la studii în străinătate și pentru că, deși mi-am dorit foarte mult să am un doctorat, nu mi-am permis. Și nici nu îmi permit, doamna Budeanu, să îmi trimit copiii la școli private ori la studii în țări străine. Am plâns, doamna Budeanu, pentru că nu mi-am imaginat vreodată că, după 3 ani de facultate, 2 ani de master, titularizarea, definitivatul și gradul II obținute cu media peste 9, îmi va spune o mamă „Marș” ca la câini.

Dar a folosit acest cuvânt, pentru că și dumneavoastră ați ieșit public pe post și v-ați permis să spuneți profesorilor: „Marș!”

Doamna Budeanu s-a adresat profesorilor ca unor câini vagabonzi și, cum doamna Budeanu se laudă cu studiile dumneaei în străinătate, înseamnă că doamna Budeanu este o intelectuală și toată lumea își poate permite să se adreseze profesorilor ca unor câini.

Citește și:

Îmi cer iertare față de mine că au fost zile când v-am admirat curajul. Doamna Budeanu, mi-ați dat o lecție! M-ați ajutat să înțeleg că, în această țară, educația nu se poate face cu zâmbet. E ok, atât ați putut”, a fost mesajul cadrului didactic care a făcut înconjurul internetului în doar câteva ore.

Dana Budeanu, despre problemele din sistemul de învățământ

Dana Budeanu a avut multe reproșuri de făcut pentru cadrele didactice nepregătite, care intra în sistemul de învățământ pe pile. Ea a comparat profesorii care obțin note de 2 la titularizare și care intră, totuși, în învățământ, cu amantele.

„Dragi profesori, eu vorbesc doar cu profesorii cu note mari la titularizare, dedicațiu copiilor, nu cu toate beizadelele băgate în sistem, rudele, pilele, pentru mine ăia nu sunt profesori. Avem sute de profesoare care se pozează cu fundul pe Instagram și pe TikTok. Sunteți colegi cu aceste profesoare? Nu cred. Noi vorbim despre elita profesorală. Există o pătură de 20% de profesori excepționali care trebuie remunerați. Acești profesori trebuie să rețină că acești lideri sindicali, niciodată în istorie, nu s-au luptat pentru curățarea acestui sistem, pentru introducerea în sistem a exclusiv profesorilor buni. Care este diferența dintre un profesor băgat în sistem pe note de 2-3 și dintre o amantă pusă la nu știu ce direcție? Vă spun eu: imensă! Măcar amanta ia cașcavalul și pleacă acasă. Profesorii cu 2, 3, 4, nenorocesc generații. Este ca și când ai angaja medici de 2 la UPU și ai omorî oameni.”, a declarat Dana Budeanu în exclusivitate pentru România TV.

Citește și:

  Vizionare placuta


  Kudika
  26 Mai 2023
  Echipa Kudika
  Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

  Ti-a placut acest articol?

  Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.