Setari Cookie-uri

Leoo Dumitru, Apio: de la bucătăria de acasă și rețetele pentru un milion de români, la propriul restaurant

Unele visuri sunt duse la școli prestigioase de bucătari, altele se nasc printr-o altfel de trudă.

Cea a experimentării pe social media. Acesta este și cazul lui Leoo Dumitru, un tânăr de 23 de ani, care a început să publice rețete pe TikTok și Instagram și a crescut atât de mult în popularitate încât firesc era să-și ducă visul mai departe. Așa că anul acesta, după ce Leoo a gătit pentru o comunitate de un milion de români online, tânărul a deschis un restaurant în Herăstrău.

Povestea lui Leoo începe într-un sat aproape de Tulcea, la Mihail Kogălniceanu. Aproape ca-n poveștile de odinioară, Leo a copilărit pe străzi pline de praf, fericit că poate ieși la joacă în orice moment, fără ca părinții să-i poarte de grijă, după cum ne spune chiar el.

”Totul se petrecea în fața porții într-o comunitate strâns legată, însă mai târziu, prin clasa a 5-a, m-am mutat în Tulcea pentru a avea parte de un sistem de învățământ mai bun”, ne spune Leoo.

Citește și:

Când era mic, Leoo voia să devină azi ceva, mâine altceva. Dar ce a știut încă din copilărie e că își dorea o meserie în zona artistică. A vrut să devină cântăreț, dar nu l-a ajutat talentul, apoi actor, apoi a făcut tranziția spre meserii în care trebuia să interacționeze cu oamenii, unde imita comenzi telefonice de autoturisme și vindea ambalaje pe care ”clienții” le plăteau cu bani din frunze.

Semnele pasiuni pentru gătit au început să apară încă de când Leoo era foarte mic: ”de multe ori găteam biscuiți și sarmale din noroi, pe care le lăsam la razele soarelui să se usuce și arătau în mintea mea identic cu preparate normale, ba chiar mă vedeam gazdă și găteam cartofi prăjiți pentru familia mea, așa cum se întâmpla în emisiunile de succes de la acele vremuri.”

Citește și:

  De la preparate din noroi, Leoo a trecut la ingrediente reale și prima rețetă de care-și aduce aminte, făcută de el cap-coadă, a fost cea de frigănele. Sau de clătite. Nu mai e sigur. Ce își amintește e că primele clătite ieșite din mâna lui au fost savurate de cățelușa lui, Jessy, care a părut foarte încântată de rezultat.

  Citește continuarea pe start-up.ro


  Kudika
  21 Mai 2024
  Echipa Kudika
  Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
  Ti-a placut acest articol?

  Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.