Setari Cookie-uri

Cetăţenii români pot călători în Turcia doar cu o carte de identitate

Turcia este una dintre cele mai preferate destinații turistice de către turiștii români, datorită proximității geografice față de România, legăturilor culturale și istorice adânc înrădăcinate și dezvoltării relațiilor economice și politice dintre cele două țări.

Numărul turiștilor care merg din România în Turcia a înregistrat o tendință de creștere în ultimii ani. În timp ce numărul turiștilor români care au vizitat Turcia în 2019 a fost de 763.320 de persoane, acest număr a ajuns la 886.555 de persoane în 2022 și la aproape 1 milion în 2023.

Guvernul Republicii Turcia a luat o nouă decizie de a facilita vizitele în Turcia, una dintre cele mai populare destinații turistice pentru turiștii români, anunțând scutirea de viză pentru călătoriile turistice și permisele de tranzit în Turcia, decizie care va avea efect imediat. pentru cetățenii români care dețin cărți de identitate.

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia cu o carte de identitate, fără paşaport, doar în scop turistic. Această decizie se aplică indiferent de modalitatea de transport aleasă de cetățenii români. Perioada de ședere permisă în scopuri turistice în Turcia va fi de 90 de zile la fiecare 180 de zile calendaristice.

Citește și:

Este de așteptat ca interesul turiștilor români să crească și mai mult odată cu această reglementare, care a fost făcută pentru a economisi din timpul necesar pentru eliberarea de noi pașapoarte și pentru a elimina costul aferent eliberării pașapoartelor.

Potrivit statisticilor Ministerului Culturii și Turismului din Republica Turcia, în 2023 Turcia a găzduit un total de 56,7 milioane de turiști internaționali (+10% față de 2022), iar veniturile din turism au ajuns la 54,3 miliarde de dolari (+17% față de 2022).

Numărul de turiști români care au vizitat Turcia în 2023 a fost de 990.005 (+11,67% față de 2022). İstanbul, Antalya, sau Muğla (Bodrum, Marmaris, Fethiye) sunt printre cele mai apreciate regiuni de turistii romani.


Kudika
22 Mai 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.