Setari Cookie-uri

Chef Ștefan Popescu a pregătit o rețetă specială pentru Ed Sheeran! Preparatul special pregătit pentru artist

Chef Ștefan Popescu, un fan declarat al lui Ed Sheeran, va fi prezent la concertul artistului de pe Arena Națională din 24 august și a decis să marcheze evenimentul prin crearea unui preparat special dedicat acestuia.

Celebrarea concertului lui Ed Sheeran pe Arena Națională nu putea trece neobservată pentru Chef Ștefan Popescu, un fan declarat al artistului britanic. Chef Popescu a decis să marcheze acest eveniment unic prin crearea unei rețete personalizate în onoarea lui Sheeran, care va fi prezent în public pentru a-și susține idolul.

„Dacă mă gândesc la momentul când l-am remarcat ca artist pe Ed Sheeran, a fost prin piesa Thinking Out Loud, însă de atunci a avut o evoluție constantă în lumea muzicală și, dacă ar fi să numesc un hit preferat, acesta ar fi Shape of You. Apreciez foarte mult stilul său unic și că este o persoană autentică,” spune Chef Popescu, entuziasmat de ocazia de a crea ceva special pentru artistul său preferat.

Ed Sheeran a mărturisit că gătitul îl inspiră în procesul său de creație muzicală. Această pasiune comună a fost punctul de plecare pentru Chef Popescu, care a creat un preparat dedicat: Crispy Fish Burrito. Chef Popescu a explicat că a ales acest preparat deoarece Sheeran, adesea aflat „on the road”, preferă mâncarea ușor de consumat, precum fast food-ul și peștele pane.

Citește și:

„Ed Sheeran a spus la un moment dat că a citit un interviu cu James Morrison, care susținea că a avut 200 de concerte într-un an, iar Ed voia să îl depășească la acest capitol. Îl văd petrecând foarte mult timp «ON THE ROAD», unde mănânci cam ce apuci și, bineînțeles, mâncare ce nu necesită cuțit sau furculiță. M-am gândit la un Crispy Fish Burrito, deoarece iubește mâncarea de tip fast food și mai ales peștele pane. Am creat un preparat care îmbină preferințele sale culinare, dar la care am adăugat și câteva ingrediente sănătoase și un ingredient SURPRIZĂ și anume faimosul său sos Tingly Teds,” a adăugat Chef Popescu.

Sosul Tingly Teds, lansat de Ed Sheeran, este cunoscut pentru acompaniamentul perfect pe care îl oferă oricărui preparat, fiind disponibil în întreaga lume. Speranța lui Chef Popescu este ca bucătarul personal al lui Ed Sheeran să includă acest Crispy Fish Burrito în meniul turneului său „Mathematics Tour”.

Citește și:

Rețeta: Crispy Fish Burrito cu Avocado Salsa & Tingly Teds (Pentru 8 Persoane)

Ingrediente pentru Pește:

  • 1 kg file de cod, porționat
  • 350 g făină (aprox.) + câteva linguri pentru tapetare
  • 350 ml apă carbogazoasă (aprox.)
  • ½ linguriță praf de copt
  • 1 linguriță rasă de sare (sau după gust)
  • Piper negru proaspăt râșnit
  • ½ linguriță paprika dulce
  • 1 linguriță usturoi tocat mărunt (să fie pastă)
  • ½ linguriță turmeric
  • 3 linguri amidon

Ingrediente pentru Orez (Orez cu Coriandru & Lime):

  • 300 g orez basmati, spălat
  • 1½ linguriță sare de mare
  • 2 linguri coriandru întreg (frunzulițe și tulpină), tocat fin
  • 2 linguri suc de lime
  • 700 ml apă (aprox.)

Ingrediente pentru Avocado Salsa:

  • 800 g roșii curățate de semințe și tăiate cuburi
  • 1 ceapă albă mică, tocată grosier
  • 1 ardei iute jalapeno, tocat grosier
  • 1 lingură plină frunzulițe de coriandru, tocat grosier
  • 1 linguriță sare de mare după gust
  • 1 lingură zahăr tos
  • 1 lingură suc de lime
  • 2 buc. avocado, cubulețe

Metoda de Preparare:

  1. Preparare Pește:

    Citește și:
    • Fileul de cod se porționează în 16 părți egale, se tapetează cu hârtie absorbantă pentru eliminarea umidității și se presară sare, piper și paprika dulce.
    • Se mixează bine cele 350 g făină cu praful de copt, paprika, amidonul, usturoiul pastă, apoi se adaugă apa minerală, se asezonează bine și se amestecă cu telul până la omogenizare.
    • Peștele se dă prin restul de făină, apoi prin compoziția obținută la pasul anterior, după care se scurge fiecare bucată de pește, ținând bucata de pește de o margine. Se prăjește în baie de ulei în jur de 8 minute, apoi se scoate pe hârtie absorbantă, pentru eliminarea excesului de ulei.
  2. Preparare Orez:

    • Așază într-o crăticioară orezul basmati spălat, în apă și 1 linguriță sare de mare și dă la fiert la flacără mare.
    • Când dă în clocot, acoperiți cu capac și reduceți la flacără mică, timp de 15-20 de minute, până când orezul devine moale.
    • Închideți focul și lăsați orezul în continuare pe plita caldă, încă 5 minute, să se odihnească, apoi aerați-l cu ajutorul unei furculițe, pentru a-l ajuta să devină pufos. Răsturnați orezul din crăticioară într-un bol larg, adăugați coriandrul și sucul de lămâie și amestecați.
  3. Preparare Avocado Salsa:

    Citește și:
    • Puneți într-un blender ingredientele și procesați până ajungeți la o consistență grosieră. Nu procesați prea mult, nu se dorește o cremă fină, trebuie să se vadă bucăți de avocado în compoziție.
  4. Montare:

    • Pe o foaie caldă de tortilla, unsă în prealabil cu sos Tingly Teds, așezăm 2 bucăți pește, orezul, salsa de avocado, se presară câteva frunze de coriandru și se rulează. Se servește imediat.

Chef Ștefan Popescu este convins că această rețetă, inspirată de pasiunile și preferințele culinare ale lui Ed Sheeran, va aduce un plus de savoare experienței concertului, iar sosul Tingly Teds va adăuga acea notă specială care va cuceri gusturile fanilor.

Vizionare placuta


Kudika
24 Mai 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.