Setari Cookie-uri

Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, victorie în instanță în fața Antenei 1! Decizia judecătorilor

Antena 1 a înregistrat prima înfrângere în războiul juridic împotriva Pro TV și chefilor Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, după ce Tribunalul București a respins cererea Antenei și a obligat postul de televiziune la plata unor cheltuieli de judecată semnificative.

Anul trecut, fanii emisiunii „Chefi la Cuțite” au fost șocați de vestea despărțirii cu scandal a chefilor Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu de Antena 1. Plecarea lor a declanșat o serie de acuze și procese, culminând cu mutarea lor la Pro TV, unde au revenit la cârma emisiunii „MasterChef”. În urma acestei mișcări, Pro TV s-a trezit și ea implicată în conflictele juridice. Acum, însă, Antena 1 a înregistrat prima înfrângere în instanță.

După ce cei trei chefi au părăsit Antena 1, au apărut numeroase procese între fostul lor angajator și noua lor casă, Pro TV. Recent, Antena 1 a pierdut o ordonanță președințială depusă împotriva lui Sorin Bontea și Pro TV pe 15 mai 2024. Tribunalul București a respins cererea Antena Group, considerând-o „neîntemeiată”, și a obligat postul de televiziune la plata unor cheltuieli de judecată semnificative.

Citește și:

Tribunalul București a decis să respingă cererea Antenei 1 și să o oblige la plata cheltuielilor de judecată în valoare de 17.750 de lei (aproximativ 3.500 de euro) către Sorin Bontea și 11.840 de lei (aproximativ 2.400 de euro) către Pro TV. Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

„Respinge cererea ca neîntemeiată. Obligă partea reclamantă la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 17.759,56 lei către partea parată B.S. și la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 11.840,74 lei către partea parată PRO TV. Cu apel în 5 zile de la pronunțare, ce se depune la Tribunalul București – Secția a IV-a Civilă, sub sancțiunea nulității căii de atac. Pronunţată azi, 27.05.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei,” se arată în soluția Tribunalului București.

Citește și:

Deși această decizie reprezintă o victorie pentru Pro TV și chefi, războiul juridic este departe de a fi încheiat. Antena 1 are la dispoziție 5 zile pentru a face apel împotriva deciziei. În acest context, se prefigurează noi bătălii legale în viitorul apropiat, pe măsură ce cele două părți continuă să își dispute drepturile și obligațiile contractuale.

Mutarea celor trei chefi la Pro TV a adus schimbări semnificative pentru ambele posturi de televiziune. „MasterChef” a câștigat popularitate datorită prezenței lui Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, în timp ce „Chefi la Cuțite” de la Antena 1 a trebuit să se reinventeze pentru a menține interesul publicului. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile atât în instanță, cât și pe micile ecrane, unde fanii așteaptă cu nerăbdare noile episoade și deciziile juridice care ar putea influența viitorul acestor emisiuni.

Citește și:

Kudika
28 Mai 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.