Setari Cookie-uri

Alessandra stoicescu, dezvăluiri dureroase despre moartea mamei sale

Celebra Alessandra Stoicescu a trecut printr-o dramă, în urmă cu 5 luni. Jurnalista și-a pierdut mama și nu este încă împăcată cu ideea.

Alessandra Stoicescu, cunoscuta prezentatoare de la Observator, a făcut mărturisiri emoționante despre tragedia care a lovit familia sa. În urmă cu cinci luni, ea și-a pierdut mama, care a pierdut lupta cu cancerul pulmonar. Într-un interviu recent, Alessandra a vorbit deschis despre momentele grele prin care a trecut și despre cum a încercat să fie alături de mama sa până în ultima clipă.

Anul trecut, mama prezentatoarei a fost diagnosticată cu o formă avansată de cancer pulmonar, iar medicii nu au avut vești bune. Deși a primit vestea cu multă durere, Alessandra a decis să fie neclintită lângă patul mamei sale, oferindu-i sprijin și iubire în fiecare moment. Cele două au fost de nedespărțit, iar în lunile grele care au urmat, niciuna nu a avut puterea să discute deschis despre boala cruntă.

Citește și:

"Am fost lângă ea în fiecare clipă, inclusiv în ultimele minute. În primă fază, îngheți, ești eficient și acum te întrebi, apropo de regrete, dacă ai fi putut să faci ceva altfel. Clar, nu. Nu aveam ce să fac altfel. Mi-aș fi dorit mult să mai avem timp", a mărturisit Alessandra Stoicescu, în podcastul lui Mihai Morar.

Prezentatoarea a povestit cu emoție despre momentele de panică și durere, dar și despre lupta interioară pe care o duce cu sentimentul de orfană, chiar și la 48 de ani.

"Panică de îmbătrânire, panică de moarte, cu alea trebuie să lupți. Eu am fost convinsă toată viața că eu pot orice, mai puțin să schimb boala și moartea."

În interviu, Alessandra a menționat cât de mult a ajutat-o prezența fiicei sale, Sara, să găsească un echilibru și să facă față pierderii.

Citește și:

"Sara m-a echilibrat din acest punct de vedere. Ea a pregătit terenul, Dumnezeu mi-a dat-o pe mama atât timp cât să mă obișnuiesc cu ideea. Din momentul îmbolnăvirii și când a fost în pat, am avut fix 4 luni."

Deși erau conștiente de gravitatea bolii, nici Alessandra, nici mama ei nu au discutat deschis despre acest subiect.

"Noi n-am vorbit nicio secundă despre diagnosticul ei de cancer de plămân și nu am vorbit nicio secundă despre ce va urma. Se uita doar la mine și zicea: Oare de ce oi fi atât de bolnavă? Eh."

Alessandra a subliniat că mama ei nu era genul de persoană care să-și plângă de milă și că a preferat să nu vorbească despre suferința sa pentru a nu se prăbuși psihic.

"Mama mi-a zis întotdeauna: Nu, mă coboară mai mult, așa e felul meu de a fi. Eu nu am voie să mă las, pentru că dacă mă las nu știu dacă mă mai ridic."

Citește și:

Kudika
31 Mai 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.