Setari Cookie-uri

Motivul pentru care Regele Charles își sărbătorește ziua de naștere de două ori pe an

Regele Charles își sărbătorește ziua de naștere de două ori pe an, conform unei ce datează de secole.

Puțini sunt cei care știu că Regele Charles își sărbătorește ziua de naștere de două ori pe an. Aceasta tradiție, respectată cu sfințenie de secole, datează din secolul al XVIII-lea și implică organizarea a două aniversări: una privată, care marchează data reală a nașterii, și una oficială, care are loc vara pentru a evita vremea nefavorabilă.

Regele Charles s-a născut la Palatul Buckingham pe 14 noiembrie 1948. Totuși, tradiția impune ca aniversarea oficială să fie celebrată vara. Aceasta obicei a început cu Regele George al II-lea, care, născut și el în noiembrie, a preferat să își mute sărbătoarea în sezonul cald pentru a evita ploaia ce ar putea strica parada. Evenimentul cunoscut sub numele de „Trooping the Colour” a devenit astfel asociat cu ziua de naștere a monarhului, fiind menținut de fiecare suveran de atunci încoace.

Citește și:

Anul acesta, Regele Charles își va sărbători aniversarea oficială pe 15 iunie 2024. Însă, din cauza stării precare de sănătate a monarhului și a Prințesei de Wales, Kate Middleton, diagnosticată cu cancer, vor exista anumite modificări în cadrul ceremoniei. Regele Charles va fi însoțit de Regina Camilla, iar cei doi vor apărea într-o trăsură trasă de cai.

Ceremonia va reuni peste 1.400 de soldați, 200 de cai și 400 de artiști, dar absența notabilă a evenimentului va fi Kate Middleton. Marți, 4 iunie, un apropiat al Palatului Buckingham a dezvăluit detalii neașteptate despre starea Prințesei de Wales. În ciuda așteptărilor fanilor regali și publicului larg ca Kate să revină la viața obișnuită și să își asume din nou îndatoririle publice, acest lucru pare puțin probabil. Oamenii își doresc o viitoare regină sănătoasă, activă și implicată, așa cum a fost Kate Middleton până la diagnosticarea sa.

Citește și:

O sursă din interiorul Palatului Buckingham a declarat pentru Us Weekly că viitorul rol al Prințesei de Wales este incert:

„S-ar putea să nu se mai întoarcă niciodată în rolul în care au văzut-o oamenii înainte. Reevaluează ceea ce va putea să-și asume când se va întoarce”, a declarat apropiatul Palatului.

Astfel, anul acesta, sărbătoarea oficială a Regelui Charles va avea o notă diferită, marcând nu doar aniversarea sa, ci și o perioadă de schimbări și reevaluări în cadrul familiei regale.

Sursă foto - talpeanu / Pixabey


Kudika
7 Iunie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.