Setari Cookie-uri

Advertorial UNTOLD este unul dintre cele mai bune festivaluri din lume, conform datelor unui nou studiu

Lumea are multe de oferit, asta știm cu toții, dar lumea are de oferit și cea mai frumoasă experiență, experiența de festival. În oricare zona a lumii există un mare festival care oferă acea senzație de confort, ești împreună cu cea mai mare gașcă de prieteni pe care ai putea să o ai vreodată. Nu e nici un dubiu, amatorii de muzică pot coloniza cele mai ciudate locuri de pe Pamânt pentru a trăi experiențe complete.  

În urmă cu câteva zile experții companiei Slingo au realizat un clasament Global Festival Index, în care au inclus o listă cu 50 dintre cele mai importante festivaluri de muzică din lume, au analizat diferiți factori, de la costul biletelor și capacitatea zilnică până la numărul de artiști și scene de la fiecare festival. Toate aceste date au fost combinate într-un scor unic pentru a realiza un top cu cele mai bune festivaluri la care să participi anul acesta. UNTOLD a intrat în acest clasament, unde ocupă locul 4.

În fiecare an, mii de iubitori de muzică din întreaga lume participă la festivaluri pentru a-și vedea artiștii preferați. Festivalurile permit participanților să experimenteze, într-un singur loc, un număr mare de artiști, trupe sau DJ.

Cu atât de multe festivaluri din care să alegi și cu festivalierii care adesea călătoresc în alte țări pentru a-și trăi visul, noi la Slingo, am dorit să evidențiem cele mai mari și mai bune festivaluri din lume în 2024”, au declarat reprezentanții Slingo.

România are un festival care combină diversitatea în materie de muzică, în fiecare an în Cluj-Napoca ajung peste 250 de artiști mainstream și underground și cel mai frumos public din lume. UNTOLD este un festival plin de culoare, personaje de poveste, decoruri fabuloase, peste 235.000 de mii de metri pătrați de magie, care se deschid pentru patru zile și patru nopți.

Festivalul din Cluj-Napoca a intrat în Global Festival Index, este considerat unul dintre cele mai mari festivaluri la nivel global, unde ocupă locul 4.

UNTOLD, festival organizat în România, ocupă locul 4 în indexul din acest an, cu un scor de 6.78/10. În fiecare an zeci de mii de fani ajung în Cluj-Napoca pentru cele patru zile și patru nopți de festival, fanii care vin din afara României pot ajunge cu ușurință în Cluj-Napoca cu avionul.

UNTOLD este singurul festival din Europa care se desfășoară în centrul unui oraș și este singurul festival din lume care a inițiat o campanie de CSR cu implicații umanitare. ,,Blood Network” a salvat peste 60.000 de vieți, datorită celor peste 18.000 de donatori.

În ceea ce privește lineup-ul pentru ediția din acest an organizatorii anunță peste 250 de artiști români și internaționali, nume mari din industria muzicală vor ajunge pe Cluj-Napoca la cea de-a 9-a ediție UNTOLD: Lenny Kravitz, Sam Smith, Swedish House Mafia, Martin Garrix, FISHER, Carl Cox, Black Coffee.

La categoria “Cele mai accesibile festivaluri din lume” în clasamentul Global Festival Index, UNTOLD ocupă locul 3, cu un preț de 158,54 lire sterline (922,2 ron)/abonament.

Pentru realizare acestui studiu, compania Slingo a colectat date pentru următorii factori: costul unui bilet, durata festivalului, capacitatea zilnică a festivalului, numărul de scene, numărul de artiști. Festivalurile fără date complete pentru toți factorii au fost eliminate.

UNTOLD are loc în perioada 8-11 august în Cluj-Napoca. Mai multe detalii despre ediția din acest an pe untold.com.


Kudika
13 Iunie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Un sărut dat unui Străin - rareș x Bianca Dragomir

Piesa a fost scrisă de Bianca Dragomir, rareș, iar de producție s-au ocupat Iordan Adrian, Ștefan Ioniță, Corneliu Ursache și Dan Ionescu. 

,,O piesă cu emoție, despre... Maria Crisan


rareș și DOC s-au săturat de numărat - Să curgă banii

Versurile piesei ,,Să curgă banii" au fost scrise de rareș și DOC, iar pentru muzică și producție, artiștii au colaborat cu DOMINO. 

,,< Maria Crisan

EXPERIENȚE UNICE LA UNTOLD 2023

Magia nu există doar în povești sau dacă există, aceea poveste se numește UNTOLD. În fiecare vară, sute de mii de fani scriu, împreună, un nou capitol din cea... Kudika


Edy Chereji, fondatorul Untold, răspunde la controversa privind concertul lui Gheboasă

Festivalul Untold din Cluj-Napoca, desfășurat între 3 și 6 august, a fost marcat de controverse în urma concertului lui Gheboasă, artistul cunoscut pentru muzica trap. Fondatorul... Kudika


Headlineri la UNTOLD și Neversea, Lenny Kravitz, Burna Boy și Maluma au fost prezenți la cel mai spectaculos eveniment

 

Fie că vorbim de culorile vibrante inspirate din scena acid house a anilor '80 sau de creații oversized JNCO inspirate din cultura rave a anilor '90, moda... Kudika

HEADLINER LA UNTOLD, LENNY KRAVITZ VA FI HEADLINER ȘI LA FINALA UEFA CHAMPIONS LEAGUE

      Artistul american va urca pe scenă înaintea celui mai așteptat meci de club al anului dintre Borussia Dortmund și... Kudika