Setari Cookie-uri

Patru pași pentru a te reconecta cu copilul tău interior

Pe 1 iunie, mulți dintre prietenii mei și-au pus la avatar fotografii cu ei din copilărie. Semn că fiecare dintre noi tânjește cumva după acea perioadă atât de lipsită de  griji și de plină de bucurie, în care obișnuiam să credem în magia vieții. Din fericire, copilul acela din poză nu a dispărut odată cu trecerea anilor. El este viu în interiorul tău și abia așteaptă să iasă la joacă. Iată ce poți face pentru a te reconecta cu copilul tău interior. 

Pe 1 iunie, mulți dintre prietenii mei și-au pus la avatar fotografii cu ei din copilărie. Semn că fiecare dintre noi tânjește cumva după acea perioadă atât de lipsită de griji și de plină de bucurie, în care obișnuiam să credem în magia vieții. Din fericire, copilul acela din poză nu a dispărut odată cu trecerea anilor. El este viu în interiorul tău și abia așteaptă să iasă la joacă. Iată ce poți face pentru a te reconecta cu copilul tău interior.

1. Reconectează-te cu prietenele din copilărie și jucați unul din jocurile de atunci. Care erau jocurile voastre preferte în copilărie. Ce anume vă facea să uitați de trecerea timpului și vă aprindea imaginația? Spre exemplu, eu îmi amintesc o zi de naștere a unei prietene la care fiecare dintre noi a întruchipat una dintre zeitățile Olimpului și s-a îmbrăcat ca atare.

Citește și:

2. Ia-ți o zi liberă în care să faci lucrurile care îți făceau plăcere în copilărie. Poate că îți plăcea să dansezi sau să scrii sau să faci drumeții prin pădure. Toate aceste bucurii vorbesc despre tine, sufletul tău și cine ești tu cu adevărat și abia așteaptă să fie redescoperite și aduse la suprafață.

3. Petrece timp alături copii. Dacă înă nu ai copii, poate că ai prieteni care au copii sau poate că poți vizita o casă de copii. Observă-i cum se joacă, cum râd și zâmbesc și trăiesc în prezent și permite-ți să simți și tu același lucru. Atunci când se joacă, copiii se implică trup și suflet în acea activitate ca și cum aceea ar fi ultima zi pe care o mai au de trăit pe Pământ.

4. Redevin-o curioasă. In copilărie întrebăm mult și des ”de ce?”. Lumea este o minunăție pe o descoperim cu ochi fermecați, plini de încântare. Apoi creștem, începem să luăm totul de bun și uităm să mai punem această întrebare. Avem senzația că le știm pe toate. Insă asta înseamnă să stagnăm, să murim zilnic câte puțin deși mai avem încă atâtea de experimentat și de trăit. Nu te teme să pui o întrebare atunci când nu știi ceva sau să începi ceva nou. Viața ta va redeveni plină de culoare.

Citește și:

Featured foto by Everett Collection via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.