Setari Cookie-uri

4 pași pentru a te iubi mai mult

​​​​​​​Nimeni pe planetă nu mai este ca tine. Doar tu posezi această combinație de trăsături fizice, personalitate, talente.

Secole de-a rândul, societatea occidentală a înfierat iubirea de sine ca pe o formă subtilă de sine. Iubirea de sine - a nu se confunda cu obsesia ego-ului asupra sa însuși și călcatul pe cadavre - este însă starea noastră naturală de a fi. Și asta pentru că energia care alcătuiește Universul, inclusiv pe tine și pe mine, este iubirea. Iată pași pentru a-ți aminti asta și a te iubi.

1. Conștientizează-ți unicitatea și frumusețea.

Nimeni pe planetă nu mai este ca tine. Doar tu posezi această combinație de trăsături fizice, personalitate, talente. Recunoaște-le și îmbrățișează-le în loc să te critici în permanență pentru că nu ești tocmai așa cum și-ar dori alții să fii sau nu arăți întocmai ca modelul de pe coperta revistei.

Citește și:

2. Acceptă-te complet.

Da, este greu, știu. Este greu să uiți ce ți-au spus părinții în copilărie sau să ignori ceea ce îți arată oglinda și ție nu îți place. Insă nu imposibil. Debbie Ford spunea că, în fiecare trăsătură de caracter pe care o urâm, se ascunde o calitate. Orice trup sau chip îngrijit și sănătos este frumos. Așa că uită-te bine la tine în oglindă și spune-i fiecărei părticele din corpul tău că o iubești până când ajungi să simți asta. Fă o listă cu trăsăturile tale de caracter de care ești mândră și una cu cele de care te rușinezi. Descoperă-le cauza și darul.

3. Fă o listă cu reușitele tale.

De multe ori, vocea criticului interior este atât de puternică încât ne face să uităm de ceea ce ne iese. Poate că avem curajul să ne urmăm visul sau învățăm ceva nou sau câștigăm un premiu. Dar uităm de asta atunci când ceva ne apasă butoanele și ne face să simțim că nu suntem suficien de bune.

Citește și:

4. Reaprinde lumina din tine.

Undeva în interiorul tău se află o lumină puternică. Este talentul tău, natura ta bună, curajoasă, iubitoare, infinită. Este cine ești tu cu adevărat. Hrănește această natură făcând ce îți place și nelăsând să treacă o zi fără să faci un act de bunătate chiar și pentru un străin. Arată-ți ție grija pe care le-o arăți celor dragi.

Featured foto by popcorner via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.