Setari Cookie-uri

Nouă citate de la Carl Gustav Jung pentru a te cunoaște mai bine

Capacitatea sa de a înțelege psihicul uman a fost atât de profundă încât acționa ca o unealta extraordinară care îl ajuta să pătrundă în straturile cele mai ascunse și mai adânci ale personalității umane. 

Unul dintre cei mai mari psihiatri și psihologi care au existat vreodată a fost legendarul Carl Gustav Jung.

Capacitatea sa de a înțelege psihicul uman a fost atât de profundă încât acționa ca o unealta extraordinară care îl ajuta să pătrundă în straturile cele mai ascunse și mai adânci ale personalității umane.

Carl Jung a adus în atenția lumii occidentale conceptul unui subconștient colectiv, un câmp energetic care ne conectează pe toți și care ne influențează gândurile și acțiunile și asupra căruia acționăm la rândul nostru prin tot ceea ce facem și gândim. Carl Jung a explicat faptul că în acest câmp energetic invizibil ochiului uman se află memorate experiențele și trăirile fiecărui om care a trăit vreodată pe această planetă. Este ca un vis măreț pe care l-am moștenit și din care facem parte cu toții fie că ne dăm seama sau nu. Un vis care include răspunsurile la întrebările noastre.

Citește și:

Ideile revoluționare și învățăturile execpționale ale savantului continuă să influențeze lumea modernă. Iată10 citate actuale și acum.

1. ”Cunoașterea propriului tău întuneric este cea mai bună metodă pentru a face față întunericului altor oameni.”

2. „Până când vei aduce inconștientul în conștient, îți va conduce viața și îl vei numi soarta.”

3. „Un om care nu a trecut prin infernul pasiunilor sale nu le-a depășit niciodată. În măsura în care putem discerne, singurul scop al existenței umane este acela de a aprinde o lumină în întunericul ființei umane. Tot ceea ce ne irită la ceilalți ne poate conduce la o mai bună înțelegere a propriei persoane. ”

Citește și:

4. „Ești ceea ce faci, nu ceea ce spui că vei face.”

5. „Privilegiul unei vieți este să devii cine ești cu adevărat.”

6. „Chiar și o viață fericită are doza ei de întuneric, iar cuvântul fericit și-ar pierde sensul dacă nu ar fi echilibrat de tristețe.”

7. „Viziunile tale vor deveni clare doar atunci când poți privi în inima ta. Cine privește în exterior, visează, cine privește în interior, se trezește. ”

8. „Să gândești este dificil, de aceea majoritatea oamenilor judecă.”

9. „Întâlnirea a două personalități este precum contactul între două substanțe chimice. Dacă există o reacție, ambele se transformă.”

Featured foto by delcarmat via Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.