Setari Cookie-uri

Curajul, durerea si puterea de a fi sincera cu tine insati

Este un drum lung si anevoios, e multa frustrare la mijloc si mult dezechilibru, dar la finalul zilei se va dovedi cel mai bun si mai frumos lucru pe care il poti face pentru tine!

Când spun onestitate mă refer la onestitate cu sinele. Este un drum lung și anevoios, e multă frustrare la mijloc și mult dezechilibru, dar la finalul zilei se va dovedi cel mai bun și mai frumos lucru pe care îl poți face pentru propriul tău suflet.

Ce înseamnă onestitatea cu sinele?

"Orice aș face, eu nu pot descrie decât propriile mele senzații, propriile mele imagini. Eu nu pot vorbi onest decât la persoana întâi."

Asta a spus Camil Petrescu. Onestitatea de sine se rezumă la propriile tale senzații și propriile imagini și la a le privi real. Când uiți să percepi real ceea ce simți, tinzi să uiți cine ești. Sinceritatea cu propriilor voastre gânduri vă va salva din multe situații, pentru că orice s-ar întâmpla veți știi ce părere aveți și mai ales ce decizie vreți să luați.

Citește și:

Iar aici intervine de fapt cel mai dureros și toxic lucru care se întâmplă când refuzi să te asculți și să te înțelegi: nu vei mai știi ce vrei. Toate deciziile tale vor fi umbrite de un mare "Nu știu". Nu știu ce vreau exact, nu știu cum mă simt în legătură cu situația asta, nu știu dacă îmi mai doresc să fiu în contextul respectiv.

Când nu știi cum să acționezi, de cele mai multe ori, nu este din cauza faptului că te afli cu adevărat într-o situație de cumpănă (e posibil, dar mult mai rar) - ci din cauza faptului că nu ai puterea să cobori în "subsol", înăuntrul tău și să te întrebi, să descoperi.

Puterea asta vine cu timpul, sau cel puțin asta cred. Eu nu am dobândit-o până acum cu adevărat, dar mă lupt cu asta în fiecare zi. Și dacă e să mă întrebați, cu toții ar trebui să ne luptăm, să fim curajoși. Acolo la subsol sunt multe umbre (oricât de dramatico-sf ar suna asta), dar și multă lumină.

Citește și:

Ce vă aduce onestitatea cu sinele

Aduce multe zâmbete și multă liniște. Odată atinsă, chiar și pentru o fracțiune de secundă, va fi o gură de aer curat și o eliberare extraordinară. În clipa aia veți știi. Toată ceața din minte se va risipi. Știu că totul pare o metaforă elaborată, dar cum poți oare explica gândurile și emoțiile umane dacă nu prin metafore elaborate?

În același timp, poate aduce o mare palmă peste ceafă. Vă poate trezi la realitate și vă poate face să înțelegeți că ați greșit, ați ales prost. Dar tot cumulul ăsta de lucruri creează de fapt lecțiile pe care trebuie să le primim.

Întotdeauna o palmă peste ceafă urmată de o lecție este mai bună decât incertitudine.

Tu acum ești în mijlocul intersecției. Te-ai așezat în fund și aștepți ca cineva să îți spună ce ar trebui să faci, să crezi, să gândești. Aștepți culoarea semaforului, aștepți un semn divin, aștepți un horoscop care să îți spună că astăzi va fi o zi bună. Numai că...tu ești singurul om care poate decide pe unde să o iei. Tu ai răspunsurile. Tu știi ce să faci, să crezi sau să gândești pentru că TU ești singura persoană care te cunoaște de la cap la coadă. Tu ești cel care decide că astăzi chiar va fi o zi bună. Pentru că orice zi e o zi bună. Respiri, iubești, privești, râzi- și ai o zi bună.

Citește și:

Trebuie doar să îți dai voie.

Vizionare placuta


Kudika
21 Martie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.