Setari Cookie-uri

Încrederea în sine: de ce este important să trăiești autentic și să ai încredere în tine

Sănătatea mintală, anxietatea și depresia sunt din ce în ce mai evidente în societatea actuală.

În ultimii ani, multe organizații non-profit, politicieni și persoane faimoase au început să iasă la rampă vorbind cu mult curaj despre această teamă. Femeile au fost de cele mai multe ori puse la zid în societate, desconsiderate în raport cu bărbații și, deși depresia postnatală există de când lumea și pământul, femeile din trecut nu au fost încurajate și nici nu le-au fost recunoscute problemele. De aproximativ douăzeci de ani, societatea se autoeducă în acest sens, ajutând mamele să treacă peste cea mai mare provocare a lor.

Mișcări feministe ca #metoo ridică semnale de alarmă despre violența domestică, hărțuire sexuală, inegalitate de gen, iar acest lucru începe timid să fie resimțit și în România. Pentru ca lucrurile să se îndrepte, avem nevoie de educație. Deși dificil în societatea românească, nu este nici imposibil. Ar trebui să începem prin a clădi încrederea în sine. Cum facem asta? Citește articolul de azi.

Citește și:
  1. Părerile celorlalți NU CONTEAZĂ

De câte ori nu ți-ai promis că vei merge singură într-o dimineață însorită să te bucuri de o cafea delicioasă la restaurantul tău preferat? Cu toate astea, nu îndrăznești nici acum, de frică, poate, că vei fi judecată de trecători, de chelner, de mamă, de tată, de iubit sau de prieteni. Ține minte că părerile celorlalți nu contează și de cele mai multe ori oamenii sunt atât de preocupați de lumea lor interioară, încât nici nu te vor observa.

Fă lucrurile care îți plac, indiferent de ce crezi tu că ar zice lumea, indiferent de cum te privesc sau dacă te judecă. Este treaba ta să fii fericită, ține de tine să fii autentică cu propriile dorințe și visuri. Așa că îmbracă-te cât mai lejer, poartă incaltaminte casual și ieși afară să te bucuri de primăvară, de aer curat, să-ți pui ordine în gânduri, să petreci timp cu tine, să te răsfeți. Înțelege că NIMENI nu-ți trăiește viața, doar TU o faci.

Citește și:
  1. Greșește, e eliberator

De câte ori nu ai auzit că: „nimeni nu este perfect, toată lumea greșește”. Din păcate, cu cât înaintezi în vârstă, cu atât simți că nu ai voie să greșești. Ia o pauză, serios! Dă-ți voie să faci greșeli, încât să poți învăța și să te dezvolți frumos. Îmbrățișează-ți trecutul! Multe persoane consideră că vor trăi mai bine dacă o iau de la capăt și se prefac că uită experiențele avute. Dimpotrivă, vor trăi mai rău, pentru că tot ceea ce nu accepți, ascunzi de fapt, pui sub preș, iar apoi se întoarce asupra ta din nou și din nou, până când te oprești din fugă și înțelegi unde anume greșești. Așadar, uită de vocea din cap care spune că trebuie să fii perfectă. Fă greșeli, cât mai multe chiar! Lecțiile pe care le veți obține sunt de neprețuit, conștientizează-le, maturizează-te și trăiește frumos.

Citește și:
  1. Adevărata ta valoare nu stă în numărul de kilograme pe care le ai

Dacă am învăța, încă din adolescență, că nu aspectul fizic este TOT în viață, ne-am păzi de multe suferințe. Din păcate, trăim într-o societate consumeristă, sexistă și arogantă. Învelișul contează mai mult decât mintea și sufletul unui om. Să nu crezi că aceste vorbe sunt pură filosofie. Cu cât vei trăi mai mult, vei cunoaște mai multe și îți vei da seama că un chip frumos și o siluetă de fotomodel nu reprezintă valorile supreme după care să te ghidezi. Ești valoroasă pentru că ești TU, nu datorită corpului tău, ține minte asta!

Așadar, poartă ce te face pe tine fericită, confortabilă, nu urma tendințe, ci urmează-te pe tine.

Sunt atât de multe moduri în care poți începe să te iubești! Citește cât mai multe cărți motivaționale și de psihologie, participă la cursuri de NLP sau dezvoltare emoțională. Fă tot ce crezi de cuviință pentru a fi cea mai bună versiune a ta. Crede-ne, pentru a reuși în viață trebuie să înveți SĂ AI ÎNCREDERE ÎN TINE.

Citește și:

Sursă foto: Pexels

Vizionare placuta


Kudika
31 Martie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.