Setari Cookie-uri

Aspecte esențiale de care să ții cont când îți alegi un nou job

Mulți dintre noi ne petrecem o treime din zi la locul de muncă, așa că este important să fim mulțumiți cu jobul ales. Iată lucrurile de care să ții cont când alegi un nou job.

Deși este un factor important, fluturașul de salariu nu ar trebui să fie singurul aspect pe care să îl iei în considerare, atunci când cauți un loc de muncă.

Există și alte aspecte pe care e bine să le ai în vedere și care ar putea să-ți influențeze decizia de a alege un anumit job.

Iată câteva lucruri esențiale de care să ții cont.

  1. Bonusuri și beneficii extrasalariale

Deși salariul reprezintă o parte importantă din pachetul pe care îl oferă potențialul angajator, există și alte beneficii pe care trebuie să le iei în considerare. Acestea includ asigurările, bonusurile, bonurile de masă, tichetele de vacanță sau abonamentele corporate pentru diferite servicii.

Majoritatea dintre noi ne concentrăm în primul rând la salariu. Remunerația este importantă, într-adevăr, însă, ca angajat, ai putea beneficia și de alte facilități importante, care ar putea compensa un salariu mai mare. În funcție de specificul jobului pe care l-ai vizat, unele beneficii ar putea fi exact ceea ce ai nevoie, pentru a te simți împlinit la locul de muncă.

Citește și:

Un pachet de beneficii extra-salariale reprezintă un aspect important al contractului de muncă. Dacă jobul vizat presupune expunerea la anumite riscuri, atunci ai putea fi interesat să afli dacă angajatorul oferă beneficii menite să asigure stabilitatea financiară a ta și a familiei tale în situații neprevăzute, cum ar fi necesitatea unei spitalizări. Astfel, e bine să analizezi ce tipuri de asigurari pentru angajati oferă angajatorul, mai ales în cazul joburilor ce implică muncă fizică și riscuri pentru sănătate.

De asemenea, este important să știi dacă transportul este decontat, sau dacă beneficiezi de bonusuri de performanță, bonuri de masă ori tichete de vacanță, pentru că aceste beneficii te ajută să economisești mai mult din salariu, la final de lună.

  1. Recomandări și informații despre companie

Colectivul are o mare influență asupra atmosferei de la locul de muncă. Este o idee foarte bună să încerci, dacă este posibil, să afli cât mai multe despre companie și despre echipa în care vei lucra.

Citește și:

Recomandările și opiniile celor care au lucrat în cadrul companiei reprezintă un punct important de vedere când vine vorba despre ce va însemna să lucrezi, zi de zi, pentru compania respectivă. O relație constructivă cu managerul și modul în care acesta alege să conducă echipa și să administreze volumul de lucru și resursele din echipă reprezintă puncte cheie în felul în care te vei simți la locul de muncă.

Site-ul oficial al companiei, paginile de social media sau site-urile de evaluare a angajatorilor te-ar putea ajuta în acest sens. De asemenea, perspectivele de creștere profesională, dimensiunea companiei și notorietatea ei sunt și ele aspecte importante în alegerea unui nou loc de muncă și merită aduse în discuție la o eventuală întâlnire cu un reprezentant al companiei spre care vrei să te îndrepți.

Citește și:
  1. Viziunea companiei

Atunci când îți stabilești obiectivele profesionale, este important să te gândești dacă firma și posturile pe care le vizezi se potrivesc intereselor, valorilor și obiectivelor tale personale.

Fie că ești în căutarea unei poziții de conducere, fie că dorești să ocupi o poziție de colaborator sau de specialist, este esențial să investești în propria dezvoltare personală și să lucrezi într-un mediu care încurajează acest lucru.

Când agajatorul se ghidează după valori importante pentru tine și are o viziune pe care o împărtășești și tu asupra viitorului, atmosfera de lucru va fi una pozitivă și îți va permite o dezvoltare promițătoare din toate punctele de vedere.

Totodată, atunci când colegii de muncă se simt bine unii cu alții, le este mai ușor să facă față dezacordurilor ocazionale, să-și împărtășească vulnerabilitatea sau să treacă peste o perioadă mai solicitantă.

Citește și:

În concluzie, analizează cu atenție toate aspectele de mai sus și orientează-te către o companie sau un manager care investește în dezvoltarea angajaților. Alegerea unui loc de muncă unde oamenii sunt încurajați să evolueze profesional și personal poate face o mare diferență în viața ta profesională și îți poate oferi satisfacție la locul de muncă.

Sursa foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
29 August 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.