Setari Cookie-uri

A murit Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Regina a încetat din viață.

Regina Elisabeta a murit.

Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii a incetat din viața joi, 8 septembrie, potrivit BBC.

Potrivit sursei ciate, monarhul s-a stins din viata inconjurata de familie, fara suferinta, la castelul Balmoral. Regina Elisabeta avea 96 de ani si a fost cel mai longeviv conducator al tarii sale. Ea va fi urmata la tron de fiul sau, Charles, in varsta de 73 de ani. Acest lucru inseamna ca Ducesa de Cornwall, Camilla, va primi titlul de regina-consoarta.

A murit Regina Elisabeta a II-a: Actualizare

Palatul Buckingham a transmis comunicatul oficial prin care anunta moartea Reginei Elisabeta, dupa 70 de ani de domnie.

"Regina a murit in pace la Bamoral in aceassta dupa-amiaza. Regele si Regina Consoarta vor ramane la Balmoral in aceasta seara si se vor intoarce la Londra maine", se arata in comunicatul oficial.

Citește și:

Oamenii s-au strans in fata Palatului Buckingham, iar ploaia s-a oprit brusc si a lasat loc unui curcubeu superb, moment in care multimea a inceput sa cante "God save the Queen".

A murit regina Elisabeta: Actualizare 21.34

Regele Charles al III-lea a emis un comunicat oficial cu privire la moartea mamei sale, Regina Eliabeta:

"Moartea mamei mele, Majestatea Sa Regina, reprezinta un moment de enorma tristete pentru mine si familia mea. Suntem profund indurerati de trecerea in nefiinta a unui Suveran indragit si a mamei mult iubite. Stiu ca pierderea ei va fi puternic resimtita in tara si Commonwealth si de catre oameni din intreaga lume.

Citește și:

In aceasta perioada de doliu si schimbare, familia mea si cu mine vom fi alinati de respectul si afectiunea adanca nutrite pentru Regina.

Actualizare - 9 SEPTEMBRIE

O lume întreagă este profund îndurerată de pierderea Reginei, iar în Marea Britanie s-a activat Planul Unicorn, pus la punct încă din anii '60.

Următoarele zile se anunță încărcate, asta pentru că se pregătesc funerarile Reginei Elisabeta a II-a, dar și urcarea pe tron a Prințului Charles a III-lea. De asemenea, noul moștenitor al tronului este așteptat pentru a ține un discurs către popor.

Evenimentele publice din Marea Britanie urmează să fie suspendate în următoarele zile, în timp ce clopotele bisericilor vor răsuna în întreg regatul. Cel mai probabil, funerariile de stat vor avea loc în următoarele două săptămâni.

Citește și:

OPERAȚIUNEA UNICORN

Operațiunea Unicorn este un plan special gândit și creat pentru acest moment, pus la punct încă din anii '60.

Așadar, acctivitatea parlamentului scoțian este suspendată, iar autoritățile se pregătesc pentru valurile de oameni care vor veni la Castelul Balmoral. Din acest punct, trupul Reginei Elisabeta a II-a va fi dus cu trenul la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh, acolo unde se află reședința oficială. Apoi, la catedrala St. Giles, unde va avea loc un ultim omagiu.

În ultima etapă a Planului, sicriul cu tripul neînsuflețit al Reginei va fi urcat la bordul Trenului Regal și va fi transportat pe coasta de est, până în Londra. În fiecare gară, de-a lungul drumului parcurs, va exista o gardă de onoare, pentru ca, într-un final, Elisabeta a II-a să ajungă în Sala Tronului de la Palatul Buckingham, pentru ultima oară.

Citește și:

CEREMONIA DE ÎNMORMÂNTARE

Ceremonia de înmormântare va avea loc Westminster Abbey peste 10 sau 11 zile, data urmând să fie confirmată de Palatul Buckingham. În acea zi, școlile și instituțiile vor rămâne închise.

Astăzi, 9 septembrie, va avea loc o slujbă de pomenire la Catedrala Sf. Paul, acolo unde ptremierul, dar și alți miniștri vor fi prezenți. (6 de salve de tun urmează să fie trase în Hyde Park, pentru a marca fiecare an din viața celei mai iubite Suverane a Marii Britanii.

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.