Setari Cookie-uri

10 modalități prin care să îți redefinești fericirea și s-o trăiești din plin

Fericirea nu are o definiție universală și nu este un adevăr general valabil.

Poți fi fericită atunci când porți o rochie din mătase în care te simți irezistibilă, te poate face fericită revederea cu cineva drag, dar, la fel de fericită poți să fii și atunci când ai în poală animalul de companie sau când alergi, liberă, pe o plajă sălbatică.

Sunt 10 ani de când primul parfum La Vie Est Belle a văzut lumina reflectoarelor în rafturi și reclame, iar Lancôme ne întâmpină, din nou, cu o provocare: să găsim fericirea, exact așa cum o definim. Iată 10 modalități prin care poți porni în căutarea ei:

Petrece-ți timpul cu persoanele care te fac să zâmbești

Studiile arată că fericirea este molipsitoare și că o simțim din plin atunci când cei din jur sunt, la rândul lor, fericiți. Lasă-ți prietenii, rudele și colegii care știu să se bucure să te molipsească și oferă-le, la rândul tău, doza recomandată de ”joie de vivre”!

Citește și:

Rămâi fidelă valorilor tale

De la credințele tale privind dreptatea și adevărul și până la modul în care alegi să îți trăiești viața, te ghidezi după valorile pe care le-ai ales. Optează pentru apa de parfum La Vie Est Belle reincarcabila, dacă protejarea mediului se numără printre prioritățile tale. Sau înscrie-te să faci voluntariat pentru o cauză în care crezi. Dedică-ți timpul și resursele pentru a-ți urma pasiunile. Cu cât îți vei onora mai mult valorile, cu atât te vei simți mai bine în relația cu tine însăți și cu cei din jur.

Acceptă binele

Fii atentă la ce ți se întâmplă, privește-ți viața din statutul de spectator și observă acele lucruri care merg așa cum ți-ai dori sau măcar se îndreaptă în direcția potrivită. Nu le îndepărta pe cele care nu sunt perfecte și învață să te bucuri de lucrurile mărunte și de micile succese, pentru a te pregăti pentru cele cu adevărat importante pentru tine.

Citește și:

Fii optimistă

Imaginează-ți cel mai bun scenariu și nu te teme să afirmi ce îți dorești cu adevărat sau să proiectezi un viitor așa cum visezi. Foarte mulți oameni se tem de speranță, tocmai pentru că nu ar suporta dezamăgirea. Însă, în realitate, a-ți imagina și a-ți vizualiza obiectivele reprezintă, în sine, o etapă în procesul de atingere a lor.

Fă lucrurile pe care le iubești

Nu te da în lături de la a face ceea ce îți place, de câte ori ai ocazia. Poate că nu e posibil să programezi zilnic un salt cu parașuta sau să pleci în câte o vacanță exotică în fiecare sezon, dar, dacă îți dai voie să te bucuri de astfel de activități care îți aduc plăcere de câte ori se poate, vei fi mai fericită și mai împlinită.

Citește și:

Găsește-ți scopul

Cei care consideră că ceea ce fac aduce frumos sau utilitate umanității sunt mai fericiți. În plus, toți ne dorim să luăm parte la lucruri grandioase, pentru că asta ne împlinește și ne aduce bucurie. Indiferent de locul tău de muncă și de felul în care îți petreci timpul liber, găsește acele intersecții în care le faci bine celor din jur sau, măcar, le faci viața mai ușoară. Gândește-te la aceste lucruri oricând ai nevoie de motivație suplimentară și nu înceta niciodată să îți cauți și urmezi scopul.

Ascultă-ți inima

Ești persoana care știe cel mai bine ce te-ar putea face fericită. Prietenii și familia ta ar putea considera, pe de altă parte, că te pricepi sau că ai o chemare către ceva care nu-ți aduce aceeași împlinire. Învață să asculți propria voce interioară, chiar și atunci când este dificil să o auzi din cauza zgomotului celor din jur, fie ei și cu intenții bune.

Citește și:

Depășește-ți limitele

Tu ești singura persoană responsabilă de propria fericire. E ușor să pici în capcana așteptărilor și să ajungi să pui presiune pe cei din jur să te facă fericită, dar, cu siguranță, poți conștientiza că totul stă în puterea ta. Cu cât accepți asta mai repede, cu atât îți va fi mai ușor să iei singură deciziile care îți aduc satisfacție.

Fii deschisă către schimbare

Schimbările nu sunt întotdeauna confortabile. Nevoia de a te adapta la o situație nouă, de a învăța să abordezi diferit lucrurile, de a te educa pentru a face față noilor cerințe pot fi copleșitoare; de aceea, e foarte posibil să experimentezi rezistența la schimbare, atunci când lucrurile evoluează. Însă, cu siguranță, singura certitudine pe care o ai este aceea că schimbările se întâmplă, independent de voința ta. Pregătește-te pentru ele, îmbrățișează-le și privește-le ca pe noi capitole din povestea ta.

Citește și:

Adună suveniruri și înmagazinează-le în librăria sufletului

Bucură-te de micile plăceri, de momentele pe care le petreci alături de cei pe care îi îndrăgești, de glumele pe care le face jumătatea ta, de zilele însorite și de nopțile înstelate. Atunci când tragi linie, acestea sunt momentele de care îți vei aminti cu drag, darurile care continuă să dăruiască. Bucură-te de fiecare în parte și imortalizează-le cu fotografii, pagini de jurnal și suveniruri care să ți le aducă aproape ori de câte ori ai nevoie să-ți amintești de momentele fericite.

Fericirea și împlinirea sunt la îndemână, atunci când vrei să le atingi. Trebuie doar să le definești după bunul plac și în funcție de valorile în care crezi și să întinzi mâna pentru a le atinge. Investește-ți, așadar, timpul în autocunoaștere și acceptă provocarea Lancôme de a-ți găsi fericirea, exact așa cum o vezi tu!

Citește și:

Foto: Freepik

Vizionare placuta


Kudika
21 Septembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.