Setari Cookie-uri

Cum a crescut, in 8 ani, cel mai mare salon canin din Bucuresti:

Lofty Pets, cel mai mare business de pet grooming din Bucuresti, implineste 8 ani de activitate, timp in care a aranjat aproximativ 44.000 de caini. Pentru anul in curs, business-ul estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 300.000 de euro, in crestere cu 50% fata de 2021, datorata diversificarii tipologiei de cursuri de formare in pet grooming pe care le ofera prin intermediul Lofty Pets Academy, singura scoala de pet grooming din Capitala.

8 ani de Lofty Pets: 23.400 de ore petrecute la salon

In 2014, salonul Lofty Pets a fost lansat cu o investitie initiala de 3.000 de euro, destinati achizitionarii de echipamente profesionale.

Unul dintre momentele importante in activitatea companiei l-a reprezentat anul 2019, cand business-ul a cunoscut un salt financiar major, odata cu cresterea echipei de la 4 la 7 membri. In acelasi an, cifra de afaceri s-a dublat si ea fata de anul precedent, atingand pentru prima data pragul de 154.000 de euro. In 2021, salonul canin a incheiat anul cu afaceri in valoare de 200.000 de euro, iar pentru anul in curs tinteste o cifra de afaceri de aproximativ 300.000 de euro.

Dupa 8 ani, Lofty Pets inseamna 8 membri, 44 de ani de experienta de lucru cumulata, 23.400 ore dedicate ingrijirii animalelor de companie si 44.000 de patrupezi stilizati.

Citește și:

Rasele de caini care reprezinta clientela principala a salonului canin sunt, in prezent, Bichon, Yorkshire, Shih Tzu, Westie, Labrador si Golden.

Tratamentele SPA pentru patrupezi: o noutate pe piata de pet grooming

Hidromasajul cu apa imbogatita cu ozon, talazoterapia, impachetarile cu namol, tratamentul pentru pernite, vopsirea blanii sau periajul dentar silentios sunt doar cateva dintre noutatile care au revolutionat piata de pet grooming in ultimii ani.

„Piata de pet grooming s-a maturizat si profesionalizat foarte mult fata de acum 8 ani, cand ne-am inceput activitatea. Putem spune ca am fost pionieri in acest domeniu. De exemplu, ma bucur sa observ ca, fata de acum 8 ani, cand cererile veneau majoritar pentru serviciile clasice precum tunsul, acum clientii ne solicita servicii mult mai sofisticate, cum ar fi tratamentele SPA, ceea ce indica o constientizare mult mai mare a necesitatii de a oferi o ingrijire profesionala completa, ce tine cont de specificul fiecarei rase”, a declarat Andreea Darbouli, co-fondatoare Lofty Pets.

Citește și:

Pe langa segmentul SPA, salonul a introdus pe piata inca din 2014 si produse premium dedicate ingrijirii canine, care au la baza ingrediente naturale, benefice pentru blana si pielea animalelor.

Lofty Pets Academy: 1.540 ore dedicate formarii de pet groomeri profesionisti

In 2016, business-ul s-a extins prin deschiderea singurei scoli de formare in pet grooming din Bucuresti, care a pregatit pana acum aproximativ 340 de stilisti canini autorizati, in 1.540 de ore de cursuri, atestate de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. In 2019, fondatoarele business-ului au decis si investitia in mutarea Academiei intr-un sediu dedicat.

„Ne bucuram sa vedem ca tot mai multe persoane isi doresc sa se specializeze in meseria de pet groomer. Acest lucru ne-a facut sa diversificam portofoliul de cursuri oferite si sa adaugam, pe langa cursurile de initiere, atat cursuri care te pregatesc sa-ti deschizi un salon canin, cat si module de perfectionare dedicate pet groomerilor cu o mai mare experienta in domeniu. Toate acestea ne determina sa ridicam in continuare standardele in formarea de profesionisti, dar si in ingrijirea canina”, a completat Elena Negrila, co-fondatoare Lofty Pets.

Citește și:

Cea mai mare parte dintre cei care vor sa devina pet groomeri profesionisti sunt intr-o etapa de reconversie profesionala si provin din domenii cum ar fi: hair styling, banking, marketing sau industria veterinara.

Vizionare placuta


Kudika
29 Septembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.