Atunci când iubești ceea ce faci, cu siguranță unul dintre obiectivele tale este de a-ți construi o carieră de succes. Descoperă în cele ce urmează 4 metode prin care poți face asta.

  1. Alege un loc de muncă în care jobul pe care îl ai nu este doar o sursă de venit, ci o etapă în dezvoltarea ta profesională și umană

Având în vedere timpul săptămânal petrecut la job, acesta nu trebuie tratat doar ca pe o sursă de venit, ci ca pe o etapă continuă de dezvoltare profesională și umană. Astfel, este bine să te asiguri că alegi un job care corespunde nevoilor și dorințelor tale.

Pornind de la acest context, Liviu Tudor a pus bazele unui concept care redefinește viitorul modului de lucru și viață urbană: YUNITY Park. Acest concept este un punct central care unește viața profesională și viața socială, promovând un echilibru sănătos între acestea.

ComYunity este baza filozofiei YUNITY, construită pe activarea unui ecosistem de comunități în care experiențe relevante, atât pentru viața personală, cât și cea profesională a membrilor, creează un mediu social și cultural în care se vor forma caracterele și personalitățile tinerei generații. Pe lângă spațiile pentru recreație și cele de lucru în aer liber, atât de necesare pentru bunăstarea angajaților, YUNITY Park include și un amfiteatru modern dedicat evenimentelor outdoor, o terasă cu food hall, cât și numeroase spații de co-working și co-living, un centru de conferințe și o cafenea restaurant.

Mai mult decât atât, aici este implementat cel mai extins proiect de energie regenerabilă dintr-un parc de birouri din România. Proiectul a constat în instalarea a mai mult de 1.000 de panouri fotovoltaice pe acoperișurile clădirilor de birouri din cadrul YUNITY Park (Novo Park) din nordul Bucureștiului, investiția ridicându-se la 1 milion de euro.

  1. Orientează-te către o companie focusată pe conceptul de people centricity

Conceptul de people centricity presupune focus pe nevoile și aspirațiile angajaților, iar un manager modern știe că una dintre cele mai importante priorități pentru un business este concentrarea asupra acestuia. Pentru a implementa conceptul de people centricity în cultura companiei, orice manager trebuie să integreze soluții moderne care să aibă în vedere sănătatea angajaților.

Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property, aduce în atenția tuturor managerilor de succes IMMUNE Building Standard™, o certificare pentru clădiri ce conține peste 135 de măsuri sanitare, de inginerie, arhitectură și operaționale menite să îmbunătățească protecția sanitară a spațiilor de birouri. Până în prezent, certificarea IMMUNE Building Standard™ a fost obținută de numeroase clădiri de birouri, spații industriale și rezidențiale. Anul 2022 a adus implementarea IMMUNE Building Standard™ și în clădirile instituțiilor de învățământ, așa cum este și St. Catherine’s British School din Atena.

  1. Investește continuu în pregătirea ta profesională și umană

Procesul de învățare nu se oprește niciodată, cu atât mai mult atunci când vorbim despre construirea unei cariere de succes. Chiar dacă ai deja câțiva ani de experiență în domeniul tău de activitate, nu uita să apelezi la soluții de perfecționare și de învățare a unor lucruri noi.

Iată câteva soluții pe care să le ai în vedere:

  • participă la workshop-uri susținute de specialiști în domeniu;

  • înscrie-te la cursuri online/offline în care sunt abordate subiecte de interes din domeniul tău de activitate;

  • fii deschis la efectuarea unor sarcini adiționale la job care să îți lărgească viziunea asupra ariei de lucru.

  1. Ai curajul să faci schimbări atunci când simți că nu mai poți evolua

În cazul în care consideri că este momentul să faci următorul pas pentru dezvoltarea ta, iar locul actual de muncă nu îți oferă oportunitatea de care ai nevoie, nu trebuie să îți fie frică de o schimbare. Discută deschis cu managerul tău și explică-i situația, iar în cazul în care nu îți oferă suport pentru a obține ceea ce îți dorești, orientează-te spre alte companii din domeniul tău de activitate. Analizează piața, participă la mai multe interviuri și vezi ce ți se potrivește. Nu uita însă că nu doar partea salarială este importantă, ci și cultura organizațională a unei companii.

Identificarea oportunităților din domeniul tău de activitate, găsirea unei companiii care pune accent pe bunăstarea angajaților, investițiile permanente în dezvoltarea ta și curajul de a face schimbări atunci când e cazul, sunt 4 metode pe care le ai la îndemână pentru a obține o carieră de succes.

Sursă foto: shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: