Într-o lume din ce în ce mai competitivă, o carieră de succes este rezultatul unui efort concentrat, pentru care sunt necesare o planificare atentă și determinarea de a duce proiectele la îndeplinire. La fel de important este ca domeniul pentru care te pregătești sau în care te perfecționezi să fie unul potrivit cu aptitudinile tale, astfel încât efortul depus să fie făcut cu pasiune. Alături de acest aspect, sunt și alte câteva lucruri care pot contura o carieră de succes.

Satisfacția muncii recunoscute și apreciate

Veniturile obținute sunt un criteriu esențial, atunci când alegi să-ți concentrezi eforturile profesionale într-un anumit domeniu. Deși este un element important, nu trebuie să fie niciodată singurul. Indiferent cât de bine ar fi plătită munca, evoluția unei cariere nu este posibilă decât atunci când există pasiune pentru ceea ce faci.

Se cuvine a lua în calcul și beneficiile oferite pe lângă salariu. Acestea sunt cele care-ți dovedesc relația umană și respectarea unui echilibru între nevoile angajatului și cerințele angajatorului. Flexibilitatea, punerea reală în aplicare a principiilor de co-working și co-living, reflectate în condițiile efective de muncă și alte facilități puse la dispoziția salariatului, sunt aspecte pe care un angajat inteligent, care vrea să-și construiască o carieră, le va lua în calcul.

Menține echilibrul dintre profesie și viața privată

Performanța în viața profesională depinde și de menținerea echilibrului real între muncă și viața privată. Un mediu de lucru unde angajatorul cultivă, într-un mod creativ și modern, o îmbinare armonioasă între cele două componente esențiale ale vieții este favorabil evoluției în carieră și atrage forță de muncă superior calificată, care dovedește un grad de fidelitate ridicat.

Spațiile de office ale marilor companii sunt în continuă transformare, fiind orientate către sustenabilitate și confort.

Descoperă companii „people centricity”

Principiul „people centricity” devine, pe zi ce trece, o necesitate pe care angajatorii de top o iau foarte serios în considerare. O structură profesională centrată pe oameni este una dintre căile sigure, care aduc avantaje majore business-ului, indiferent de domeniul acestuia. Definită ca fiind o cultură organizațională ce pune în centru oamenii, urmărind bunăstarea, satisfacția și îndeplinirea nevoilor acestora, aceasta are marele avantaj de a atrage angajați cu potențial, capabili de performanță maximă.

Angajatul valoros are nevoie de un spatiu de lucru sănătos, care sa-i alimenteze creativitatea și să încurajeze interacțiunea dintre angajați, să-l mobilizeze și în care să se simtă în deplină siguranță. Toate aceste necesități pot fi oferite angajaților prin implementarea unui standard pentru sănătatea clădirilor, precum IMMUNE Building Standard™, dezvoltat de antreprenorul Liviu Tudor.

Educația continuă

Societatea are un ritm de evoluție din ce în ce mai accelerat, astfel că performanța individuală este condiționată de capacitatea de perfecționare continuă și de adaptare a individului. Educația continuă este o cerință pe care individul ce urmărește să realizeze o carieră într-un domeniu trebuie să o respecte.

Autoperfecționarea nu exclude cursurile oferite de angajator sub formă de stagii de pregătire sau workshopuri. Acestea din urmă sunt, pentru angajator, investiții pentru creșterea performanței, iar pentru angajat, veritabile bonusuri, pentru că va putea utiliza cunoștințele acumulate atât în beneficiul firmei pentru care lucrează, dar și în folosul personal.

Construirea unei cariere pleacă mereu de la îmbinarea pasiunilor personale cu studiul și educația, dar are nevoie și de suportul oferit de angajator. Acesta din urmă se reflectă în condițiile de muncă, facilitățile salariale și personale, dar și în oferta de instrucție pe care o pune la dispoziția angajatului.

Sursa foto: Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: