Setari Cookie-uri

5 moduri eficiente de a combate stresul și a ne bucura de viața modernă

Avem mai multe oportunități de a ne dezvolta decât oricând, însă nivelul stresului la care suntem expuși crește proporțional cu acestea. Iată 5 motive pentru care viața modernă ne provoacă stres și ce putem face în această privință.

Viața modernă ne antrenează permanent creierul și astfel se modifică modul în care facem față stresului. Un nivel redus de stres ne poate menține concentrați și ne poate ajuta să facem față provocărilor. Stresul extrem, pe de altă parte, ne face să ne simțim amenințați, panicați și neajutorați.

Află care sunt principalele cauze ale stresului vieții moderne și cum le putem combate.

  1. Conectat dar cu moderație

Pe de o parte, trebuie să apreciem ceea ce ne oferă tehnologia și internetul; permite comunicarea la distanță și găsim cu ușurință informații despre orice subiect. Dar a fi online în permanență poate exacerba stresul.

Moderația este cheia. Lipsa de moderație atunci când vine vorba de comunicarea online și de consumul de conținut digital are un impact direct asupra gradului de stres pe care îl resimțim și asupra capacității noastre de a face față altor factori de stres din mediul înconjurător.

Citește și:
  1. Găsește echilibrul în orașul care nu doarme niciodată

Orașele oferă beneficii atractive precum o mai mare disponibilitate a serviciilor, a specialiștilor, a locurilor de muncă și a oportunităților de socializare.

Cu toate acestea, mediul urban înseamnă și mai mulți factori de stres care au un impact din ce în ce mai mare asupra bunăstării noastre. Printre aceștia se numără aglomerația, zgomotul, traficul, poluarea, expunerea la infracțiuni, costurile vieții, presiunile legate de achiziția unei locuințe, precum și accesul redus la spații verzi.

Expunerea la zgomot este una dintre problemele frecvente pentru persoanele care locuiesc în mediul urban și poate avea un impact asupra calității somnului și a stresului fiziologic. Ia în calcul posibilitatea de a locui într-o zonă în care, deși te afli în inima orașului, te poți bucura de natură și de un nivel redus al zgomotului. De exemplu, poți consulta oferta de apartamente de vanzare Herastrau, dacă ești în căutarea unei locuințe care să îndeplinească aceste criterii și să îți permită să reduci la minim stresul cauzat de viața la oraș.

Citește și:
  1. Găsește-ți propriul drum

O profesionistă care își croiește drumul în lumea corporativă, o mamă organizată care pregătește rețete demne de Instagram și dulciuri delicioase, o aventurieră care fotografiază cele mai exotice destinații; suntem păcăliți să credem că trebuie să le facem pe toate. Există o presiune tacită pentru a fi un fel de superwoman. În realitate însă, nu este posibil să excelezi simultan la serviciu și în viața de familie, să călătorești prin lume, să fii creativă și să fii în formă, toate în același timp.

Încercarea de a menține o imagine cât mai aproape de perfecțiune este cu siguranță epuizantă. Dacă este și și cazul tău, ar trebui să te întrebi dacă nu cumva te îndrepți spre epuizare și ce impact are acest ritm asupra calității vieții tale.

Citește și:
  1. Stabilește-ți prioritățile

Alături de încercarea de a face prea multe, uneori avem sentimentul că suntem trase în diferite direcții, fără un scop bine stabilit, iar în final, riscăm să ne simțim neîmplinite

În timpul zilei de lucru, sarcinile sunt adesea prioritizate în funcție de nevoi sau de urgența termenelor limită. Acest lucru se poate întâmpla și în viața personală.

Stabilirea atentă a priorităților implică, de obicei, crearea unei agende, evaluarea sarcinilor și alocarea timpului și a efortului pentru a duce lucrurile la bun sfârșit. Prioritizarea este esențială pentru atingerea obiectivelor pe termen lung. Urmărirea unui scop precis - o promovare, finalizarea unui proiect sau o schimbare în carieră - te ajută să identifici sarcinile cele mai relevante pentru a obține aceste rezultate. Poate fi o idee bună să împarți aceste obiective mari în obiective mai mici, ancorate de timp. De exemplu, un obiectiv anual poate fi împărțit în liste lunare, care apoi duc la sarcini săptămânale și mai apoi la priorități zilnice.

Citește și:
  1. Identifică mecanisme eficiente de eliberare a stresului

Stresul este o parte inevitabilă a vieții moderne. Din nefericire, majoritatea dintre noi nu dispunem de timp, iar în acest context, mecanismele de eliberare a stresului tind să fie deficitare sau prea rare.

Ieșirea la alergare sau un masaj relaxant, din când în când, nu sunt suficiente pentru a ne elibera de tot stresul acumulat. Tehnicile de relaxare pot reduce simptomele stresului și te pot ajuta să te bucuri de o mai bună calitate a vieții. În general, acestea presupun reorientarea atenției către ceva liniștitor și conștientizarea corpului. Nu contează ce tehnică alegi, ci să încerci să practici relaxarea în mod regulat pentru a profita de beneficiile acesteia.

Așadar, de la faptul că suntem în permanență conectați, la prezența permanentă a stimulilor și poluarea aerului care ne afectează bunăstarea nu este surprinzător că devenim din ce în ce mai stresate. Ai nevoie de o strategie pe termen lung, de decizii inspirate și de momente de relaxare pentru a face față stresului vieții moderne.

Citește și:

Sursa foto: pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
28 Mai 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.