Adesea specialiștii în recrutare scanează sute de CV-uri pe zi, pe lângă lucrurile esențiale ca experiența în muncă și educația, abilitățile interpersonale (cunoscute și sub numele soft skills) pot face cu adevărat diferența între doi candidați.

Mai jos, vei găsi câteva abilități esențiale pe care ar trebui să le incluzi în CV-ul tău pentru a-ți evidenția potențialul și pentru a-ți maximiza șansele de succes. De asemenea, este important să reții că nu trebuie ca toate abilitățile din această listă trebuie să se regăsească în CV-ul tău. Alege-le doar pe cele care ți le potrivesc și despre care chiar poți vorbi deschis cu specialistul în recrutare la un viitor interviu.

Soft Skills: Abilități interpersonale esențiale la locul de muncă și în CV:

1. Empatia și compasiunea:

Abilitatea de a înțelege și de a simți emoțiile celor din jur este esențială în multe domenii, în special în rolurile de servicii. Capacitatea de a asculta cu atenție și de a răspunde la nevoile clienților sau colegilor poate face o diferență semnificativă în experiența lor și în succesul organizației.

2. Lucru în echipă și deschiderea despre colaborare:

Demonstrează capacitatea ta de a lucra eficient într-un mediu de echipă, contribuind la realizarea obiectivelor comune și la rezolvarea problemelor în mod colectiv.

3. Organizare și atenție la detalii:

Capacitatea de a gestiona eficient timpul, resursele și informațiile este crucială în multe roluri, în special în domenii precum contabilitatea, managementul de proiect sau administrativ.

4. Rezolvarea creativă a problemelor:

Capacitatea de a găsi soluții inovatoare și eficiente la problemele care apar este extrem de valoroasă în orice domeniu.

5. Abilități de negociere:

Capacitatea de a negocia cu succes, fie că este vorba despre gestionarea relațiilor cu clienții sau colegii, fie despre negocierea salariului și a beneficiilor, este esențială în multe roluri.

6. Comunicare sinceră și deschisă:

Abilitatea de a comunica în mod sincer și deschis, gestionând eficient conversațiile dificile și oferind și primind feedback constructiv, este esențială în construirea relațiilor profesionale și în managementul cu brio al conflictelor.

7. Influența pozitivă asupra altora:

Capacitatea de a motiva și de a inspira ceilalți este o calitate valoroasă în orice mediu de lucru. Poți să evidențiezi în CV-ul tău modul în care ai influențat pozitiv echipele sau colegii din trecut și cum ai contribuit la succesul lor. Ca de exemplu, poți spune că ai ajutat performanța echipei să crească cu 20% în ultimul semestru.

8. Transparența și responsabilitatea:

Demonstrează în CV-ul tău că ești dispus să fii transparent cu privire la succesele, eșecurile și progresul tău profesional. Arată angajatorilor că ești responsabil și conștient de propriile tale limite și că ești dispus să înveți și să te dezvolți în mod continuu.

9. Abilități de prezentare și vorbit în public:

Capacitatea de a comunica eficient și de a prezenta idei în mod clar și convingător este crucială în multe roluri, în special în domenii precum vânzările sau relațiile publice.

Foto: Christina Morillo/pexels

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: