Setari Cookie-uri

Nu mai păstra nimic pentru "ocazii speciale". Azi, acum este o ocazie specială!

Trăim marcați de agitație și planuri pe termen lung, iar mulți dintre noi tindem să păstrăm lucruri prețioase sau momente speciale pentru un viitor nedefinit.

Viața modernă ne învață să fim precauți și să ne planificăm cu atenție fiecare pas. Acest mod de gândire ne face adesea să amânăm bucuriile simple pentru zile mai potrivite, zile care, din păcate, nu vin întotdeauna. Cât de des ai păstrat o sticlă de vin bun pentru o aniversare specială sau ai lăsat o rochie elegantă să stea în dulap, așteptând un eveniment deosebit? Este un paradox trist: în dorința noastră de a conserva aceste momente, riscăm să nu le trăim niciodată.

Trăirea prezentului și celebrarea fiecărei zile ca fiind o „ocazie specială” nu înseamnă un abandon nesăbuit al planificării viitorului. Este, în schimb, o reamintire că fiecare zi pe care o trăim este un dar prețios. Filozoful Eckhart Tolle subliniază importanța „puterii prezentului”, sugerând că singurul moment pe care îl avem cu adevărat este acum. Trăirea prezentului ne eliberează de regretele trecutului și de anxietatea viitorului, permițându-ne să experimentăm viața în toată plenitudinea sa.

Citește și:

Citește continuarea pe confesiunileuneifeterele.ro


Kudika
15 Mai 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.