Setari Cookie-uri

Cu vorbă dulce și livrări rapide. Povestea lui Andrei Frenkel, livratorul care cunoaște TOATE secretele orașului

Dimineața devreme orașul zumzăie ca un stup de albine. Străzile se umplu de mașini și oameni, energia crește cu fiecare minut. Dubițele albe completează peisajul în viteza lor către adresele unde livratorii îmbrăcați în verde au de lăsat comenzile.

Printre ei se regăsește și Andrei Frenkel, care lucrează în echipa Freshful de doi ani. Are o lungă experiență ca livrator, de 25 de ani face această meserie și de aceea se mândrește că știe orașul pe dinafară, „mai bine ca un taximetrist”.

Lucrează în livrări încă de pe vremea când nu existau aplicațiile de trafic și de orientare și când căuta adresele pe Ghidul Străzilor, o carte cu hărțile orașului pe care le memora din mers. Acest lucru, dar nu numai, îl face ca astăzi să fie deseori în fruntea clasamentului de performanțe de la depozit, acolo unde, datorită ambiției și energiei sale, este recunoscut de colegi ca fiind „performerul”. Face mai mult de 40 de livrări pe zi, uneori ajunge și la 50 și spune râzând că poate ajunge oriunde destul de repede pentru știe scurtături prin oraș care „ar surprinde și sateliții aplicațiilor de trafic”.

Citește și:

Nu ar putea face altă meserie, mărturisește, pentru că nu poate sta într-un singur loc. Are nevoie de mișcare și numai așa simte că face ceea ce îi place. Are și 8 ani de ospătărie în spate și e un bun cunoscător de oameni, pentru că, spune el, „de mic am lucrat cu clienții”.

Cum sunt oamenii? Zâmbește când aude această întrebare și dă un răspuns plin de miez: „după atâția ani de muncă pe teren pot spune doar că vorba dulce mult aduce și că oamenii sunt sensibili la asta”. Și vorba îi este dulce, într-adevăr. Se adresează doar cu „doamnă scumpă” sau „stimate domn” clienților sau celor cu care stă de vorbă.

Aleargă toată ziua la volanul mașinii sale și cară, cară, cară într-o viteză care începe de la 4 și jumătate dimineața, când se trezește. „Și în concediu mă trezesc tot cam așa, nu la 4, dar devreme, oricum, că mă și întreabă soția de ce nu mai stau și eu să mă odihnesc”. Nu poate, așa e el și e mulțumit cu acest ritm. Îl motivează rezultatele pe care le obține prin muncă și dorește să îi ofere un exemplu bun fiului lui: „vreau să vadă că ambiția și dorința de a fi bun te ajută să evoluezi în orice meserie ai face”.

Citește și:

De când a venit pe lume, băiatul lui Andrei Frenkel este motivația lui, sensul vieții și bucuria de fiecare zi. Este student la Politehnică și visează să lucreze în aviație.

Echipa din care face parte Andrei Frenkel este omogenă. Are colegi și cu mai multă experiență și cu mai puțină, dar toțisunt uniți de aceeași pasiune pentru șofat și pentru această meserie în care se combină mișcarea cu dorința de a le fi de ajutor oamenilor care nu mai au timp pentru cumpărături, stat la cozi sau aglomerație și care au nevoie zi de zi de alimente proaspete . Ambiția de a fi cel mai bun se vede în tot ce face și, cei care îl cunosc știu că nimic nu-l poate opri din curse, nici măcar o cafea luată într-o pauză scurtă între livrări. „Ne relaxăm și la cafea, dar după ce terminăm”. Cel mai bun moment al zilei, pentru el, este acela când își termină treaba și bifează, cu satisfacție, cursele, livrările și kilometrii din fiecare zi. Parcurge cam 150-200 de km pe zi și poate povesti continuu despre clienții lui și despre bucuria pe care le-o aduce zilnic prin ceea ce face. „Volume aș scrie cu poveștile mele de la livrări”- exclamă el. „Și poate o voi face cândva”

Citește și:

Lui Andrei Frenkel i-ar plăcea să se întindă la vorbă, dar „timpul costă bani” zice el, citând celebra vorbă, de aceea îl drămuiește precis și organizat ca un om care are ziua toată desfășurată pe un tabel care are mereu prima linie plină de realizări profesionale.


Kudika
28 Mai 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.