Setari Cookie-uri

De ce trebuie să ţii cont de personalitate atunci când îţi alegi parfumul

Există o legătură între personalitatea şi starea psihică a unei persoane şi atracţia pentru anumite parfumuri.

În momentul în care decizi să cumperi un parfum, nu poţi aplica aceleaşi principii ca atunci când vrei să achiziţionezi o haină, deşi în ambele cazuri vei avea de cele mai multe ori un sentiment de fericire şi mulţumire. Potrivit unui studiu realizat de psihologul german Joachim Mensing, publicat pe platforma online Research Institute for Applied Aesthetics, există o legătură între personalitatea şi starea psihică a unei persoane şi atracţia pentru anumite parfumuri. Acesta este şi unul dintre motivele principale pentru care poate fi o adevărată provocare să cumperi un parfum pentru un prieten sau un membru al familiei.

De exemplu, contează foarte mult dacă o persoană este timidă sau, dimpotrivă, interacţiunile sociale sunt un lucru natural pentru ea. Sau dacă o persoană are o personalitate romantică ori modernă sau boemă. Parfumurile au capacitatea de a călători în timp, putând evoca anumite amintiri, plăcute sau nu, sau induce celui care le poartă o anumită viziune, de obicei mai bună, despre viitor.

Citește și:

Potrivit specialiştilor, în cazul parfumurilor, există cinci categorii de arome: florale, fructate, orientale, verzi, lemnoase.

Aromele lemnoase

Aceste tipuri de miresme sunt potrivite pentru persoanele care iubesc natura. Sunt arome calde, cu tonuri de pământ, precum cedru, santal şi paciuli, asociate cu note de citrice. În general, sunt foarte potrivite pentru bărbați, dar sunt folosite și în parfumurile unisex.

Parfumurile florale

parfumuri

Sunt mai potrivite pentru personalităţi feminine, romantice şi includ miresme clasice. Pe piaţa de profil, aceste parfumuri se numără printre cele care înregistrează unele dintre cele mai mari vânzări. Sunt parfumuri foarte potrivite pentru persoanele cărora le plac ţinutele elegante şi machiajul discret. Este vorba despre femei înclinate mai degrabă spre stilul tradițional clasic. Parfumurile de acest tip pot contribui la reducerea anxietății şi a stresului.

Citește și:

Parfumuri orientale

Aceste parfumuri sunt potrivite femeilor exotice, îndrăzneţe. Ele se fac remarcate prin personalitatea unică şi senzualitate. De obicei le place să iasă în evidenţă, iar un parfum de calitate le poate ajuta să facă acest lucru. În categoria miresmelor orientale, cu note bogate, persistente, sunt incluse vanilia, florile exotice și condimentele precum scorţişoara şi cuişoarele.

Parfumurile fructate

Sunt arome preferate de femeile cărora le plac mirosul de fructe proaspete, dar şi de citrice şi condimente. Astfel de parfumuri conţin de obicei extracte de piersică, pepene galben, zmeură, mere. Femeile care preferă acest tip de parfumuri sunt, în general, tinere şi foarte active. Astfel de parfumuri pot oferi şi o senzaţie de revigorare.

Parfumurile verzi

Aceste parfumuri sunt preferate de femeile care iubesc aromele pătrunzătoare. Le plac mirosul de iarbă proaspăt tăiată, de fân, care aminteşte de o poiană de munte, activităţile în exterior şi au o personalitate calmă, relaxată. Printre aceste parfumuri, foarte apreciate mai ales pentru că rezistă aproape toată ziua, se numără cele cu extracte de frunze de violetă, iederă și rubarbă. Aceste ingrediente pot contribui la stimularea procesului cognitiv creativ.

Citește și:

În momentul în care achiziţionezi un parfum, trebuie să îți aduci aminte să ţii cont şi de personalitatea ta. Întrucât personalitatea poate suferi modificări pe măsură ce înaintezi în vârstă, este normal ca, la un moment dat, să îţi dai seama că un parfum care îţi plăcea foarte mult când erai mai tânără, nu mai pare a fi foarte potrivit în prezent.

Mergi la cumpărături când ai o stare de spirit pozitivă

Starea de spirit poate influenţa alegerile tale, pentru simplul motiv că influenţează pH-ul organismului. Atunci cand ai o stare de spirit pozitivă, organismul este echilibrat, iar sistemul olfactiv poate funcţiona la capacitate maximă. Stresul poate inhiba sistemul olfactiv, deci nu pleca la cumpărături dacă eşti supărată.

Citește și:

Vrei să ai o anumită stare de spirit? Alege parfumul potrivit

parfumuri

Specialiștii spun că, dacă doreşti să obţii o stare de calm şi relaxare, trebuie să optezi pentru parfumuri care să conţină arome de muşeţel, iasomie, lavandă, neroli, santal, vanilie, coriandru, lemn de trandafir, tămâie.

Aromele care pot ajuta la revitalizarea organismului şi să dea un impuls creierului sunt portocala, anasonul, citricele, chiparosul, eucaliptul, muşcata, ghimbirul, mirtul, nucşoara, menta, pinul, trandafirul, arborele de ceai, cimbrul și molidul.

Astfel, sunt numeroase aromele dintre care poţi alege pentru a obţine o anumită stare de spirit, plus că ai și un motiv pentru a experimenta.

Sursa foto: Pixabay.com

Vizionare placuta


Kudika
5 Noiembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.