Setari Cookie-uri

De ce este esențial să îți cureți pensulele de machiaj

Pensulele de machiaj sunt o unealtă extrem de utilă pentru pasionatele din lumea make-up-ului. Cu toate acestea, ajungem deseori să nu avem grijă de ele.

Acest lucru nu este doar rău pentru pensulele și bureții scumpi pe care îi deții, dar poate fi îngrozitor și pentru pielea ta. Consecințele pot ajunge de la pensule stricate și bureți ineficienți, pe de o parte, la infecții dezvoltate de bacterii, pe de altă parte.

Din fericire pentru tine, suntem aici pentru a-ți spune de ce și cum ar trebui să îți speli în mod regulat pensulele și bureții de machiaj.

De ce trebuie să cureți pensulele și bureții

Igienă - Ori de câte ori folosești o pensulă machiaj aceasta colectează tot ceea ce este pe fața ta, și anume ulei, celule moarte ale pielii, praf și orice altceva care se agață de piele. Aceasta este o rețetă perfectă pentru un dezastru (sau mai bine zis, pentru acnee). De fiecare dată când folosești o pensulă machiaj murdară, te ștergi cu această combinație dezgustătoare pe toată fața, înfundându-ți porii.

Citește și:

Bacterii și viruși - Atât virușii, cât și bacteriile trăiesc în pensulele noastre de machiaj. Când îți pudrezi nasul cu o pensulă machiaj murdară, există mari șanse să răcești! Bacteriile, pe de altă parte, pot provoca unele probleme, cum ar fi conjunctivita și infecțiile cu stafilococ. Trăiesc mult în păr, așa că fii atentă la acest aspect.

Produse de machiaj care durează mai mult – Pensulele murdare sunt, după cum ziceam, un teren propice pentru bacterii. Acest lucru nu numai că este teribil pentru fața ta, dar este și rău pentru produsele tale de machiaj. Transferul tuturor acestor bacterii în produsele de machiaj le afectează și un produs care ar fi trebuit să dureze un an va fi stricat în câteva luni. De asemenea, dacă ai mai multă grijă de pensule, acestea vor rezista ani de zile!

Citește și:

Menține pensulele moi - Pensulele murdare devin mai abrazive și mai uscate pe măsură ce se umplu cu produse de machiaj și resturi de pe față. Și acest lucru îți va irită pielea. Curățarea periodică a pensulelor le va menține suficient de moi pentru a nu-ți afecta fața. Cu cât le speli mai frecvent, cu atât investiția va dura mai mult.

Aplicare mai bună a culorii – Pensulele murdare sunt, de asemenea, ineficiente în aplicarea precisă a machiajului. Dacă vei avea machiaj vechi acumulat pe pensula machiaj, nu vei putea obține aspectul pe care îl dorești.

Ce se întâmplă cu fața ta când nu speli pensula machiaj

Regula generală pentru toate iubitoarele de machiaj este curățarea temeinică a feței înainte de culcare. Indiferent cât de obosită ai fi, trebuie să-ți dai jos rimelul de pe față.

Citește și:

Aceeași regulă ar trebui să o aplici și pensulelor de machiaj. Când pensula machiaj murdară îți atinge fața, devine un teren propice pentru bacterii, acnee și multe alte lucruri (mai grave), cum ar fi Staphylococcus aureus.

Să vedem ce se poate întâmpla cu fața ta dacă nu îți cureți pensulel. Da, obiectivul nostru principal este să te speriem, astfel încât să îți speli periodic pensulele de acum înainte.

Patru probleme ale pielii cauzate de o pensulă machiaj murdară

1. Apariția acneei. Uneori, nici măcar nu contează dacă ai grijă de pielea ta și o speli regulat. O pensulă murdară oferă bacteriilor șansa de a crea haos pe pielea ta. Acneea este primul semn că nu ai grijă de pensulele și bureții tăi.

2. Iritație a pielii. Roșeață, precum și umflături pot apărea pe piele dacă nu speli regulat pensulele.

Citește și:

3. Îmbătrânirea prematură a pielii. Chiar dacă nu există niciun studiu care să o confirme, murdăria poate provoca descompunerea colagenului, ceea ce duce la îmbătrânirea prematură. Cu produsele de înfrumusețare potrivite, precum și cu pensule curate, poți preveni acest lucru.

4. Piele lipsită de viață. Sebumul din porii noștri este transferat în mod regulat de pe față pe pensula machiaj. Cu toate acestea, atunci când nu ai grijă de instrumentele de machiaj, acest proces se inversează. În loc de o piele strălucitoare și frumoasă, ea va deveni atât de lipsită de viață.

Cât de des ar trebui să speli pensulele de machiaj

Există o mare diferență între termenii de spălare și curățare a pensulelor de machiaj. Curățarea trebuie efectuată o dată sau de două ori pe săptămână. Cu toate acestea, pensulele pe care le utilizezi pentru machiajul ochilor ar trebui să fie curățate între utilizări.

Citește și:

Când vine vorba de spălare, aceasta ar trebui să se facă o dată pe lună cu săpun și alte produse pe care probabil le ai în baie sau în bucătărie.

Pentru pensule de corecție și de fond de ten, spălarea ar trebui să se facă cel puțin o dată pe săptămână pentru a preveni acumularea de produse. Pensulele folosite în jurul ochilor trebuie curățate cel puțin de două ori pe lună, în timp ce toate celelalte pot fi spălate o dată pe lună.

Sursa foto: unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
5 Aprilie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.