Setari Cookie-uri

Cum ne îngrijim pielea în sezonul rece - 3 pași ușor de realizat

Odată cu intrarea în anotimpul rece, pielea ta devine mai sensibilă. Iată cum o poți proteja cu ajutorul acestor sfaturi.

În sezonul rece, dar mai ales iarna, pielea devine mai uscată datorită expunerii la temperaturi scăzute, lucru care, în timp, poate duce la deteriorarea acesteia. Și atunci când pielea ta suferă, probabil îți va fi mai greu să te simți bine în corpul tău. Așadar, ar fi bine să găsești câteva metode prin care să previi, pe cât posibil, acest lucru. Pentru că o piele sănătoasă te face să radiezi și-ți oferă încredere în tine.

În acest articol vom discuta despre cum să-ți protejezi tenul dar și restul corpului atunci când te afli în sezonul rece. Iată, așadar, câteva metode pe care le poți pune în practică și care te vor ajuta să eviți orice senzație de disconfort când vine vorba de pielea ta.

1. Creează-ți o rutină zilnică pentru ten

Acest lucru e valabil în toate anotimpurile, dar mai ales iarna când vremea e mai aspră cu corpul nostru. Rutina poate consta în 3 pași simpli - demachiere, tonifiere, hidratare.

Citește și:

Aceștia te vor ajuta să înlături orice urmă de machiaj sau alte impurități (demachiere), excesul de sebum (tonifiere) și să obții o piele elastică (hidratare). Atunci când vine vorba de hidratarea pielii la nivelul feței, ai la dispoziție o gamă largă de produse:

  • pentru ten - măști hrănitoare, creme hidratante, produse de curățare fără alcool, creme cu textură grasă pentru tenul uscat;

  • pentru buze - balsam de buze cicaplast, stick sau strugurel cu efect regenerant, pe care îl aplici de mai multe ori pe zi. Ar fi bine să alegi un produs cu SPF pentru a proteja pielea de razele UV, chiar și iarna;

  • pentru ochi - creme concepute pentru pielea sensibilă din jurul ochiului, cum ar fi o cremă onctuoasă hidratantă;

2. Hidratează celelalte zone

Probabil cea mai afectată parte a corpului în anotimpul rece este tenul. Asta pentru că este cel mai expus la condițiile de afară. Cu toate acestea, nici celelalte zone nu sunt de neglijat. Așadar, iată cum poți avea grijă pielea ta în funcție de zonă:

Citește și:
  • mâinile - folosește o cremă nutritivă cu substanțe hrănitoare (de exemplu, vitamina A, E, uleiul de cătină sau măsline);

  • picioarele și zona coatelor - aplică produse de exfoliere, hidratante, cu uree și acid salicilic;

  • scalpul - poți folosi produse precum șampoane hidratante fără sulfați, balsamuri, măști cu uleiuri de argan sau măsline. De asemenea, încearcă să te speli pe cap mai rar ca să eviți uscarea excesivă;

Cum acționează produsele hidratante pentru piele?

Majoritatea produselor de îngrijire au în compoziția lor două categorii importante de substanțe - agenți de hidratare și agenți de emoliere.

Agenții de hidratare acționează prin absorbția apei din mediu exterior, mărind gradul de umiditate la nivelul pielii. Cei mai importanți sunt glicerina, proteinele și vitaminele A, C, E, și F.

Citește și:

Agenții de emoliere, în schimb, îi oferă pielii tale lipide similare cu cele din structura sa, pentru a compensa deficitul. Aici vorbim despre acizii grași esențiali, Omega 3, 6 și 9, fitosteroli și ceramide, toți obținuți din surse naturale.

3. Acordă atenție alimentației

Frumusețea vine din interior, iar acest lucru e valabil și când vorbim de pielea noastră. Deoarece calitatea acesteia e puternic influențată de alimentația ta, e important, mai ales în sezonul rece, să consumi alimente cât mai naturale.

Aici amintim de fructe și legume, nuci și semințe, dar și consumul unei cantități suficiente de apă.

Odată ce îți creezi o rutină de îngrijire a pielii, vei vedea că nu e chiar atât de greu să o menții sănătoasă. În special când există o gamă variată de produse create în acest scop. Tot ce trebuie să faci este să le alegi cu atenție, în funcție de tipul pielii tale și zona pe care le vei aplica.

Citește și:

sursă foto: unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
27 Noiembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.