Setari Cookie-uri

Părul tău îți dezvăluie sănătatea

Descoperă semnalele pe care ți le trimite acesta!

Cât de bine îți cunoști podoaba capilară? Părul tău este rezultatul multor factori, în special al geneticii și stilului de viață. Totodată, acesta este un extraordinar indicator al stării tale fizice și psihice de sănătate și al oricărui comportament greșit pe care îl poți avea.

Astfel, părul tău trimite semnale clare de alarmă atunci când există unele probleme. Însă, de multe ori nu le realizezi din lipsă de timp sau pentru că nu știi să le recunoști.

Ce ai de făcut? Ei bine, este nevoie doar să-l asculți, să fii atentă la nevoile lui! Iată 4 mesaje, pe care ți le transmite părul tău și cărora e nevoie să le acorzi atenție:

  1. Ai observat că părul îți cade mai des decât de obicei?

Da, acesta este un semn de alarmă transmis de păr! Poate fi din cauza stresului, al unor traumatisme ale scalpului din cauza soarelui sau în urma unor tratamente chimice prost efectuate, o alergie la coloranți, psoriasis. De asemenea, fumatul accentuează căderea părului, uneori inducând efluviu telogen (căderea semnificativă a părului simultană).

Citește și:

Un alt motiv poate fi alimentația nepotrivită: o deficiență de vitamine și minerale sau un consum prea mic de proteine. Este important să știi că, dacă nu-i oferi corpului suficiente proteine, procesul de creștere a părului este încetinit, iar regenerarea este și ea blocată.

Ai grijă, să incluzi în alimentația ta cât mai multe alimente bogate în proteine, cum sunt ouăle, carnea sau peștele. De asemenea, fierul are un rol extrem de important atât pentru corp, cât și pentru păr. De aceea, lipsa fierului este cauza comună a căderii părului. Pentru a fi sigură că aceasta este cauza care stă la baza problemei pierderii podoabei capilare, este necesar să faci o serie de analize de sânge. Astfel, vei afla care este nivelul de fier din sânge.

  1. Stresul emoțional – nu neglja acest semnal de alarmă al părului!

    Citește și:

Există o relație strânsă între sănătatea părului și stres, frici. Stresul psihofizic – mai ales dacă este cronic – și emoțiile puternice afectează glandele suprarenale, care secretă hormonii responsabili de supraviețuire, adică adrenalina și noradrenalina, care pot afecta sănătatea părului. Astfel, căderea părului poate fi și o consecință a stresului emoțional, cu care ne confruntăm destul de des. Orice traumă de natură psihică survenită, care durează o perioadă mare de timp, poate duce la căderea temporară a podoabei capilare. Pentru a avea un păr sănătos, e nevoie ca ciclul de viață al firului de păr să funcționeze într-un ritm normal: <creștere, odihnă, regenerare>. Când nu se întâmplă întocmai, părul dă semnale pentru a cere ajutor.”, explică Anca Huja, stilist Londa Professional.

Citește și:

Soluția? Eliminarea, dacă este posibil, a stresului psihofizic este poate cel mai bun panaceu pentru orice tip de păr și scalp.

  1. Aspect tern și tendință de rupere? Tunde-ți vârfurile la timp!

Părului tău îi lipsește strălucirea, șuvițele sunt aspre și lungimile se rup când te piepteni? În plus, părul tău se încurcă tot mai des și mai tare, astfel că ți-e tot mai greu să-l aranjezi? Nu mai există nicio îndoială: Este timpul să asculți semnalele de avertizare ale părului: Tunde vârfurile! Sau chiar mai mult, când situația o cere. Astfel, vei stimula creșterea într-un mod corect, sănătos și mai rapid!” – recomandă stilistul Londa Professional.

  1. Acționează inteligent! Alege tunsoarea și produsele de styling potrivite părului tău!

    Citește și:

Încerci să-ți faci o coafură acasă și nu reușești să o menții? Părul nu te ascultă? Ascultă-l tu pe el! E posibil să folosești un produs nepotrivit sau ustensilele de styling nu sunt cele mai bune. Abia l-ai tuns și îl aranjezi în continuare greu? Nu îți place cum cade? E foarte posibil ca tunsoarea să nu fie cea mai potrivită pentru tine și tipul tău de păr.

Ai grijă de părul tău și observă la timp semnalele transmise de acesta! Alege cu înțelepciune produsele adaptate nevoilor lui!

Recomandare - Șampon Visible Repair de la Londa Professional

Vizionare placuta


Kudika
28 Noiembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.