Setari Cookie-uri

Cum să te epilezi acasă?

Una dintre cele mai tradiționale tehnici de îndepărtare a părului nedorit de pe corp este epilarea cu ceară.

Un număr semnificativ de femei aleg epilarea cu ceară deoarece are o eficiență demonstrată în timp și rezultate de durată, așa cum nu se întamplă în cazul folosirii lamei de râs.

Deși este mai simplu de realizat la salonul de cosmetică, epilarea cu ceară este o metodă ce poate fi pusă în practică și acasă. Este nevoie doar de respectarea unor reguli importante și de folosirea unor produse de epilat potrivite.

Vrei să te epilezi cu ceară acasă și nu știi de unde să începi? Îți venim în ajutor cu unele dintre cele mai importante sfaturi. Învățând să te epilezi singură nu doar că economisești bani și timp, ci îți asiguri și o oarecare independență.

Cum să te epilezi acasă, pas cu pas

Epilarea cu ceară îți permite să scapi de parul nedorit, atât din zonele mari ale corpului, cât și din cele mici. Această practică este mult mai ușoară, sigură și eficientă dacă folosești un încălzitor de ceară profesional.

Citește și:

Pasul 1 – încălzirea cerii

În industria cosmetică există mai multe tipuri de ceară, iar tu trebuie să o alegi pe cea care ți se pare cea mai potrivită pentru nevoile tale.

*Ceară elastică

Pentru zonele mari ale corpului, orientează-te către ceara elastică sub formă de granule. Spre deosebire de rolele rezerve cu ceară, care necesită folosirea benzilor depilatoare pentru ceară elastică granule nu vei avea nevoie de folosirea acestora.

Ceara elastică este fină, flexibilă și se încălzește la o temperatură joasă. Este perfectă și pentru epilarea zonelor sensibile – cum ar fi linia bikinilor și axilele.

*Rezervă/rolă de ceară

Dacă optezi pentru varianta de epilare cu rezerve de ceară, atunci trebuie să deții un încălzitor de ceară tip mono sau duo. Trebuie să introduci rezerva de ceară în acest aparat și să aștepți încălzirea cerii.

Citește și:

Pasul 2 – aplicarea cerii pe zona dorită

Înainte de orice, este foarte important să știi că ceara trebuie aplicată întotdeauna în direcția creșterii firelor de păr!

*Cum se aplică ceara elastic?

După ce ai încălzit ceara elastică într-un recipient pentru încălzirea cerii, aplic-o într-un strat subțire pe zona dorită, cu ajutorul unei spatule. Așteaptă câteva secunde să se răcească, iar apoi trage hotărât de ceară, apucând-o direct cu mâinile.

*Cum se aplică ceara din rezervă/rolă?

Acest tip de ceară de epilat nu se va scoate din aparat. Trebuie să începi aplicarea cerii pe zona dorită, direct din încălzitor. După ce ai întins ceara, e timpul să aplici peste aceasta o bandă de epilat. Tapoteaz-o vreme de câteva secunde și apoi trage hotărât în direcția opusă creșterii firelor de păr. Nu sta prea mult pe gânduri, nu ezita, în caz contrar o să doară mai mult!

Citește și:

Pasul 3 – Calmarea pielii

În ambele cazuri, indiferent de tipul de ceară pe care îl folosești, nu uita că pielea are nevoie să fie calmată imediat după procesul de epilare. Poți folosi parafină sau uleiurile speciale după epilare.

Unul dintre multiplele avantaje ale epilării cu ceară este că firul de păr se va subția în timp, iar procesele de epilat vor fi din ce în ce mai puțin dureroase.

Vizionare placuta


Kudika
29 Noiembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.