Setari Cookie-uri

De ce ai nevoie de un produs cu retinol în rutina ta de îngrijire

Retinolul nu acționează ca un exfoliant care îndepărtează celulele moarte, retinolul accelerează regenerarea celulară și ajută celulele pielii să repare daunele cauzate în special de radiațiile solare.

Ce este retinolul?

Retinolul, cunoscut și sub numele de vitamina A, este un adevărat supererou în industria cosmetică. El trimite semnale celulelor pielii, iar acestea “ascultă”, răspund la acel mesaj și încep să repare distrugerile cauzate de diverși factori, în special cele produse de soare.

Nu există un ingredient miraculos sau o cremă minune, dar retinolul și derivații săi au multe beneficii chiar și în concentrații mici, ceea ce face ca aceste ingrediente să iasă în evidență și să fie intens studiate. În concentrații mai mici de 0,1% acționează ca un antioxidant potent, iar în concentrații mai mari are rezultate vizibile pentru reducerea semnelor de îmbătrânire.

Ce trebuie să știi despre retinol

Retinolul nu acționează ca un exfoliant care îndepărtează celulele moarte, retinolul accelerează regenerarea celulară și ajută celulele pielii să repare daunele cauzate în special de radiațiile solare. În plus, retinolul stimulează formarea neo-colagenului, un element important pentru menținerea fermității pielii.

Citește și:

Retinol în concentrații de 1% este eficient pentru reducerea ridurilor, porilor dilatați și imperfecțiunilor minore, ajută la păstrarea fermității, elasticității și volumului pielii în timp ce uniformizează culoarea și restabilește luminozitatea naturală a pielii. Este un tratament bun pentru reducerea erupțiilor și estomparea petelor cauzate de acnee.

Pe bună dreptate retinolul este un super erou în categoria ingredientelor active, pentru că este potrivit pentru toate tipurile de ten, iar folosit consecvent într-o rutină de îngrijire zilnică ajută pielea să își mențină aspectul tânăr și sănătos.

Pentru cine este potrivit un produs cu retinol?

Produsele cosmetice formulate cu retinol sunt potrivite pentru toate tipurile de ten. Persoanele cu ten sensibil pot opta pentru concentrații mici și medii de retinol. Trebuie urmărită cu atenție reacția pielii, ajustând numărul de aplicări în funcție de toleranța la ingredientul activ.

Citește și:

Cum aplicăm produsele cu retinol

Se pot aplica seara, iar dimineața trebuie obligatoriu să includem în rutină o cremă cu protecție solară SPF 30 sau mai mare. Se începe cu 1-2 aplicări pe săptămână, ulterior crescând gradual frecvența aplicărilor în funcție de toleranța pielii.

Propunerea Paula’s Choice pentru acest început de an: Clinical 1% Retinol Treatment

Este potrivit pentru toate tipurile de ten, ideal pentru persoanele care își doresc un produs potent cu o formulă unică și concentrație ridicată de retinol, eficient pentru a menține aspectul tânăr și sănătos al pielii și a repara semnele avansate ale îmbătrânirii, inclusiv: riduri pronunțate, linii fine și zone hiperpigmentate.

Produsul se poate comanda de pe https://www.paulaschoice.ro/

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Ianuarie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.