Setari Cookie-uri

Skin Nutries pentru o piele fericită

Corpul nostru are nevoie de atenție, de îngrijire constantă, iar hidratarea în profunzime este esențială pentru aspectul sănătos al pielii.

Majoritatea substanțelor aplicate la nivelul epidermei sunt absorbite apoi în profunzime, de aceea ideal este să optăm pentru produse de îngrijire cu ingrediente organice, bogate în vitamine și minerale.

Cauze ale deshidratării

În lunile de iarnă, atunci când temperaturile scad și aerul devine mai uscat, nivelul de hidratare al pielii este afectat.

De asemenea, dușurile și băile fierbinți desfășurate pe o durată mai lungă de 10 minute, precum și conținutul de clor al apei pot duce la pierderea uleiurilor naturale regăsite la nivelul epidermei.

Exfolierea excesivă nu este recomandată. Un masaj delicat cu o perie pentru exfoliere poate fi o metodă bună de a îndepărta celulele moarte de la nivelul tegumentului, de a drena sistemul limfatic și de a îmbunătăți circulația. Însă, folosirea în exces a unei perii pentru exfoliere sau a unor bureți prea abrazivi poate dăuna pielii, ducând la pierderea apei din epidermă.

Într-adevăr, produse precum săpunul sau gelul de duș ne ajută să menținem o igienă optimă recomandată, însă unele conțin ingrediente ce pot afecta nivelul de hidratare natural al pielii. Este important ca produsele de curățare a corpului să se completeze cu loțiuni de hidratare pe care să le folosim după baie.

Cum menținem nivelul optim de hidratare?

Organismul nostru trece continuu prin procese de adaptare și orice schimbare începe din interior. Consumul de apă, ceaiuri naturale, fructe și legume, mâncăruri cu nutrienți va ajuta la menținerea hidratării optime în organism. Alimentele bogate în vitaminele C, A și B3 sunt, de asemenea, esențiale pentru îmbunătățirea aspectului pielii.

O rutină de îngrijire a pielii consecventă și corectă ne va ajuta să prevenim procesul de îmbătrânire, iar produsele ce au în componență elemente cu rol hrănitor și hidratant constituie o bază perfectă pentru o piele mai sănătoasă.

Noua gamă elmiplant SkinNutries se bucură de puterea Superfructelor și Supersemințelor care, prin texturile jucăușe și aromele încântătoare, devin aliatul perfect în procesul de îngrijire. Loțiunile pe bază de extracte naturale din plante, fructe și semințe, bogate în vitamine, minerale și acizi grași, vor ajuta la menținerea echilibrului hidrolipidic al pielii.

Pielea este cel mai mare organ al corpului și un adevărat scut pentru mediul exterior. Tot ceea ce consumăm, mediul în care suntem expuși ne vor afecta pielea într-un mod pozitiv sau negativ, așadar trebuie să acordăm o atenție deosebită în a o proteja, optând pentru produse cât mai eficiente, cu ingrediente bio în componență.


Kudika
26 Ianuarie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.