Setari Cookie-uri

Cum îți alegi peria de păr potrivită

Alegerea periei de păr potrivite poate fi un lucru destul de dificil. Iată aici câteva idei care să te ajute să îți iei ce ai nevoie fără prea multe griji.

Părul frumos îți dă energie de viață și poate fi cartea ta de vizită. Un păr sănătos și îngrijit este un păr frumos. Fie că ai grijă singură de el sau apelezi mereu la specialiști, important este să îți placă cum îl porți.

Pieptănatul este la fel de relevant ca și spălatul în ritualul tău de îngrijire zilnică. Este important ce perie de par folosești, cum o folosești în funcție de tipul tău de păr, dar și cum o alegi. Iată aici câteva idei care să te ajute să îți cumperi peria de păr potrivită.

Care sunt tipurile de perii de păr

Când vine vorba de perii de păr, ai mai multe opțiuni din care poți alege.

Peria lată, tip paletă, este ideală pentru netezirea și descurcarea părului lung și drept. Are o suprafață mare, plată, și este, de obicei, făcută din plastic sau din lemn.

Citește și:

Peria rotundă este una dintre cele mai potrivite pentru un plus de volum al părului, dar și dacă vrei să îți faci bucle. Are o formă cilindrică și o poți folosi împreună cu un uscător de păr ca să obții coafura pe care ți-o dorești.

Peria cu fire din peri de mistreț poate fi utilizată dacă ai firul de păr foarte subțire sau deteriorat, deoarece firele naturale nu agresează așa de tare părul și nu îl rup la pieptănare.

Peria electrică este o altă variantă pe care o poți alege ca să îți ușureze munca după ce te speli pe cap. Este indicat să o folosești o dată sau de două ori pe săptămână, ca să nu deteriorezi părul prea mult cu căldura pe care aceasta o produce.

De ce să folosești peria de păr

Utilizarea zilnică a unui astfel de instrument de îngrijire te va ajuta să ai look-ul pe care ți-l dorești, fără prea mare efort.

Citește și:

Folosirea periei de păr potrivite poate ajuta la îmbunătățirea sănătății generale a părului tău. De exemplu, periile din materiale naturale sunt delicate cu părul și pot ajuta la reducerea ruperii vârfurilor despicate.

Peria de păr potrivită poate face procesul de coafare mult mai ușor, chiar la tine acasă. Dacă nu știi ce să alegi și ce fel de tip de păr ai, poți cere sfatul unui specialist atunci când mergi la salon.

Folosirea periei de păr poate ajuta și la îmbunătățirea aspectului părului tău. Dacă folosești ce ți se potrivește, vei remarca o evoluție de la o zi la alta și te vei putea bucura de un păr din ce în ce mai sănătos.

Ce perie de păr folosești în funcție de tipul părului tău

Când vine vorba de alegerea periei de păr potrivite pentru nevoile tale, există mai mulți factori de care poți să ții cont.

Citește și:

De exemplu, dacă ai părul subțire sau deteriorat, folosește periile din materiale naturale. Dacă ai firul de păr gros și des, alege o perie rotativă.

Lungimea părului este un alt factor important de luat în considerare atunci când alegi o perie de păr. De exemplu, pentru părul lung, poți utiliza o perie plată cu paletă, iar pentru cel mediu ca lungime, alege peria rotundă.

Dacă ești pasionată de coafură, îți poți achiziționa oricând un set de perii profesionale, cu care să experimentezi tot felul de coafuri la tine sau la prietenele tale.

Grija față de propria persoană trebuie să înceapă din interior către exterior. Să te îngrijești de ce simți, de ce gândești, de sănătatea corpului tău, este începutul iubirii de sine. Să îți dai voie să te relaxezi atunci când îți speli părul, să îți masezi scalpul și să tratezi cu grijă firele de păr. Fiecare detaliu contează, fii alături de tine zi de zi!

Citește și:

Sursa foto: Pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
8 Februarie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.