Setari Cookie-uri

De ce iarna nu e ca vara cand vorbim de sanatatea si frumusetea tenului 

Secrete pentru a menține o piele sănătoasă când temperaturile sunt scăzute

Aerul cald are o capacitate mai mare de a menține umiditatea față de aerul rece. Când temperaturile scad, aerul conține mult mai puțină umiditate decât este obișnuită pielea, ca atare, umiditatea redusă nu permite pielii să aibă cantitatea de umezeală necesară pentru a rămâne sănătoasă astfel că aerul rece poate cauza o uscăciune exponențială care poate duce inclusiv la apariția unor afecțiuni dermatologice precum acneea sau eczema.

Însă, nu trebuie exclus faptul că aerul rece și implicit mai uscat poate fi benefic pentru o piele grasă, uleioasă, ajutând la echilibrul sebumului și reducând astfel acneea.

Secrete pentru a menține o piele sănătoasă când temperaturile sunt scăzute

  1. Evită băile lungi și fierbinți

Știm că le iubești, însă oricât de relaxante ar fi nu sunt cel mai benefic lucru pentru piele în sezonul rece. Apa fierbinte lasă pielea fără propriile uleiuri importante, afectează acel strat hidro-lipidic. Înlocuiește-le cu dușuri calde. Fă această schimbare în temperatura apei și când te speli pe fața sau doar pe mâini.

Citește și:
  1. Cunoaște-ți pielea dar mai ales tenul

Temperaturile ridicate din vară și expunerea unei suprafețe mai mari de piele poate duce inevitabil și natural la o proprie analiză vizuală a acesteia. Examinarea regulată a pielii este chiar recomandată pentru a analiza dacă au apărut alunițe noi sau dacă altele vechi si-au schimbat colorația, forma sau dimensiunea iar orice descoperire care ridică griji necesită vizită la medicul dermatolog.

  1. Alege cel mai bun produs care să ajute la menținerea apei în piele

Produsul de loționare și crema de față folosite pe vremea caldă s-ar putea să nu facă față în sezonul rece. Si nici un strat mai gros posibil să nu facă diferență. Dacă tenul are tendință acneică evită produsele cu formule bazate pe petroleum sau pe baza de ulei. Alege însă unele care conțin lipide. Alternativ, dacă pielea sau tenul sunt foarte uscate, încearcă să aplici o cremă emolientă pentru a reține umezeala în piele peste care, după câteva minute, poti aplica o altă cremă peste.

Citește și:
  1. Folosește SPF

SPF-ul nu este doar pentru lunile de vară. Razele solare combinate chiar cu reflexia zăpezii, dacă mergi la schi, pot afecta grav pielea. Aplică un produs cu protecție solară zilnic, pe fața și mâini cu minim 30 de minute înainte să ieși afară și reaplică frecvent dacă stai timp mai îndelungat în exterior.

  1. Hidrateaza-te

Pentru că pielea reflectă interiorul nostru, este foarte important să adaptăm și alimentația nevoilor ei. Este necesar să introduci în alimentație fructe și legume, dar mai ales apa. Da, apa aia pe care știi că e benefic să o bei dar fără să îți dai seama o eviți.

Vizionare placuta


Cu o experiență națională și internațională de peste zece ani în domeniul de înfrumusețare, trainer internațional, absolventă a numeroase cursuri internaționale și a Masteratului de...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.