Setari Cookie-uri

Beneficiile produselor cosmetice bio

Preocuparea pentru sănătate, preferințele consumatorilor pentru ceea ce este sustenabil și ecologic, o ofertă mai mare în tot felul de zone comerciale și pe internet. Cu alte cuvinte, sectorul de îngrijire personală cu produse naturale și organice avansează fără oprire. Care este principala lui provocare?! Separarea a ceea ce este eco-natural de ceea ce nu este cu adevărat.

Un studiu al firmei de consultanță Grand View Research atestă viitorul înfloritor al cosmeticelor organice, potrivit căruia piața de îngrijire personală organică va crește între 8% și 10% pe an până la atingerea unei valori de peste 25.110 milioane de dolari până în 2025.

Cosmetica bio reduce sau elimină utilizarea aditivilor chimici. Plantele folosite în formula sa provin din agricultura ecologică și în acest fel pot promite un respect mai mare pentru îngrijirea personală și cea a mediului. Certificarile produselor sale sunt, pentru moment, cel mai bun ghid de cumparare.

Deși cosmeticele organice pot părea o tendință actuală, în realitate au rădăcini foarte vechi. Unele descoperiri arheologice certifică faptul că, în urmă cu 6.000 de ani, primii egipteni foloseau ierburi aromatice, rășini, balsamuri, pudre pentru a se îngriji și a se înfrumuseța. Dintotdeauna, oamenii aplică aceste tipuri de produse naturale pe păr, față, corp sau mâini. De exemplu: uleiurile vegetale și esențiale, ape florale cunoscute și sub numele de hidrosoli, ceară, creme de corp, extracte de plante, creme de mâini, argile sau săruri.

Citește și:

Astăzi, cererea este în creștere și disponibilitatea produselor bio este din ce în ce mai diversificată în supermarketuri, centre comerciale sau farmacii, precum și în magazinele online. Acest ultim factor este cheia pentru boom-ul produselor cosmetice bio pe piețele emergente, deoarece le permite cumpărătorilor să acceseze o gamă largă de produse de oriunde în lume. Sunt persoane care s-ar putea să nu meargă neapărat la un magazin bio, pentru că este un teritoriu mai puțin cunoscut pentru ei, dar ar putea cumpăra un produs natural, dacă îl găsesc, online, în supermarketul sau farmacia lor obișnuită. Sunt genul de produse precum: creme de protecție solară, loțiuni de corp, șampoane, scrub-uri, creme anti-îmbătrânire, demachiante, măști, produse de îngrijire a ochilor și a buzelor, BB creme (pentru tratarea petelor), uleiuri, toner și demachiante, toate fără arome sintetice, conservanți, parabeni și produse petrochimice.

Citește și:

Cei care aleg cosmetice bio o fac, în principal, pentru sănătate. De exemplu, persoanele cu probleme de alergie, care caută ingrediente mai înrudite și mai respectuoase cu pielea lor. Un caz tipic ar fi cel al deodorantelor fără compuși chimici, care nu provoacă iritații la axile. Există, de asemenea, consumatori care sunt conștienți de îngrijirea sănătății planetare, precum și de sănătatea personală, care includ produse bio în alimentația lor sau chiar profesioniști în frumusețe, care vor să se diferențieze.

Există pe piață cosmetice bio care nu includ produse transgenice (modificate pentru a spori anumite calități) sau nanoparticule.

În ultima vreme, a fost posibilă modificarea structurii genetice a celulelor și organismelor vii folosind tehnologia genetică. Materialul genetic este modificat artificial pentru a-i conferi o nouă proprietate, cum ar fi rezistența unei plante la o boală, la un dăunător al insectelor sau secetă, îmbunătățește toleranța unei plante la un erbicid, îmbunătățește calitatea sau valoarea nutritivă a unui aliment sau crește randamentul. Așa definește Uniunea Europeană organismele modificate genetic (OMG), care a oferit un cadru legal pentru ca dezvoltarea lor să aibă loc în condiții de siguranță.

Citește și:

Nanotehnologia, la rândul ei, este din ce în ce mai prezentă în cosmetică. Nanoparticulele îmbunătățesc stabilitatea unora dintre ingredientele lor, cresc fotosensibilitatea, eficacitatea și toleranța diferitelor filtre ultraviolete din cremele de protecție solară și fac unele produse cosmetice mai ușor de aplicat. Nu există, însă, suficiente studii care să clarifice dacă utilizarea nanoparticulelor în acest tip de produse este total sigură.

foto pixabay

Vizionare placuta


Kudika
8 Mai 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.