Setari Cookie-uri

Tot ce trebuie să știi despre o mască de păr

Probabil ai auzit sau poate chiar ai încercat, de-a lungul timpului, o mască de față. Așa cum acest produs cosmetic funcționează pentru a-ți hrăni și hidrata pielea, o mască de păr funcționează în mod similar pentru a îmbunătăți starea și sănătatea părului.

Măștile pentru podoaba capilară pot fi denumite și tratamente de condiționare profundă sau balsamuri intensive de păr. Ceea ce le face diferite de balsamurile instant este faptul că ingredientele sunt de obicei mai concentrate, iar masca este lăsată pe păr mai mult timp – de la 20 de minute, la câteva ore.

Multe tipuri de astfel de măști de par pot fi făcute acasă din ingrediente pe care le ai deja în bucătărie, cum ar fi banane, miere sau chiar gălbenuș de ou. Însă, dacă nu vrei să te chinui să faci singură una, există multe tipuri de măști gata făcute pe care le poți cumpăra de la magazin.

Iată, așadar, beneficiile tratamentelor intensive pentru păr. Descoperă care este modul corect de utilizare a lor și ce tipuri pot funcționa cel mai bine pentru tipul tău de păr.

Citește și:

Care sunt beneficiile unei măști de păr?

Există multe beneficii ale folosirii unei măști pentru podoaba capilară, iar avantajele variază în funcție de ingrediente și de tipul tău de păr.

În general, beneficiile utilizării acestui produs cosmetic includ:

  • păr mai strălucitor;

  • păr mai moale;

  • hidratare din plin;

  • reducerea fenomenului de rupere și deteriorare a părului;

  • eliminarea încărcărcăturii electrostatice din păr;

  • un scalp mai sănătos;

  • păr mai puternic.

Ce ingrediente funcționează bine într-o mască de păr?

Măștile pentru podoaba capilară sunt în top când vine vorba de ingrediente care pot oferi părului tău o îngrijire blândă. Ingredientele care pot funcționa cel mai bine pentru tine vor depinde de tipul tău de păr și de starea părului și a scalpului.

Citește și:

Iată câteva dintre cele mai populare ingrediente pe care să le cauți într-o mască, fie că este cumpărată din magazin, fie că vrei s-o produci singură la tine acasă:

  • Banane: Dacă dorești să reduci încrețirea și electrizarea părului, bananele sunt un ingredient bun de inclus într-o mască. Siliciul din banane poate ajuta, de asemenea, să-ți facă părul mai moale și mai strălucitor. Potrivit unui studiu din 2011, bananele au și proprietăți antimicrobiene. Acest lucru poate ajuta la reducerea uscăciunii și a mătreții.

  • Ouă: Nutrienții din gălbenușurile de ou, inclusiv vitaminele A și E, biotina și acidul folic, pot ajuta la promovarea creșterii părului, în timp ce proteinele din albușul de ou pot ajuta la întărirea părului.

  • Ulei de avocado: Mineralele din uleiul de avocado, cum ar fi acidul folic, fierul și magneziul, pot ajuta la etanșarea cuticulei părului. Acest lucru te poate ajuta să faci părul mai rezistent la deteriorare și rupere.

    Citește și:
  • Miere: Mierea este considerată un umectant, ceea ce înseamnă că poate ajuta părul să tragă și să rețină mai multă umiditate. De asemenea, poate stimula creșterea celulelor pielii, ceea ce poate ajuta la promovarea foliculilor de păr mai puternici.

  • Ulei de cocos: Datorită greutății sale moleculare scăzute, uleiul de cocos poate pătrunde în firul de păr pentru o condiționare profundă. Acest lucru poate ajuta la reducerea uscăciunii și a efectului de frizz. Câteva cercetări din 2015 au arătat, de asemenea, că uleiul de cocos poate reduce pierderea de proteine atunci când este utilizat pe păr.

  • Ulei de măsline: Vrei umiditate intensă? Uleiul de măsline conține squalen, care este produs în mod natural de organism, dar scade pe măsură ce înaintezi în vârstă. Squalena este esențială pentru păr și piele hidratată.

    Citește și:
  • Aloe vera: Dacă vrei să-ți calmezi scalpul, ia în considerare o mască ce conține aloe vera, care are proprietăți antiinflamatorii. De asemenea, conține vitaminele C, E și B-12, acid folic și colină, care pot ajuta la întărirea și hrănirea părului.

Idee rapidă de mască home-made

Să-ți faci propria mască pentru podoaba capilară este destul de ușor și poate fi și distractiv. Dacă nu ai încercat până acum o mască hrănitoare, poate dorești să experimentezi cu mai multe rețete și ingrediente diferite până când o găsești pe cea care se potrivește cel mai bine părului tău.

Cum vei ști că se potrivește bine? Dacă părul tău se simte moale și hidratat, fără să arate sau să se simtă gras sau prea moale.

Pentru a începe, încearcă, această rețetă de mască simplă, dar eficientă. Poți crește cantitatea de ingrediente, în funcție de lungimea părului tău.

Citește și:

Această rețetă este ideală pentru părul cu efect de frizz sau deteriorat. Înainte de aplicare, pentru un rezultat mai bun, descurcă firele cu o perie de păr.

Ingrediente:

  • 1 lingură de miere;

  • 1 lingură de ulei de cocos.

Instrucțiuni:

  • Încălzește mierea și uleiul de cocos împreună într-o cratiță.

  • Amestecă-le până se omogenizează.

  • Lasă amestecul să se răcească, apoi aplică-l pe păr.

  • Lasă-l să stea timp de 40 de minute, apoi șamponează părul și folosește balsam, ca de obicei.

Nu uita că masca de păr nu înlocuiește protecția termică pentru păr. Dacă vrei să îl coafezi folosind căldura, este obligatoriu să folosești un produs care să protejeze firele capilare de temperaturile ridicate.

Vizionare placuta


Kudika
8 Mai 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.