Setari Cookie-uri

Dr. Oana Manciu, medic estetician, vorbește despre beneficiile măștilor faciale

În sezonul cald, ritualul de îngrijirea a tenului se schimba, iar având în vedere că vara avem mai puține opțiuni, decât în sezonul rece, vizând procesul de regenerare a pielii în clinicile de înfrumusețare, atunci accentul se pune mai mult pe soluțiile de îngrijire acasă.

Astfel ne-am dorit să aflam perspectiva medicului specialist estetician, dr. Oana Manciu, privind integrarea eficienta în ritualul skincare a măștilor faciale de tip șervețel, care au devenit din ce în ce mai populare în ultima perioadă.

„Încurajez integrarea măștilor faciale de tip șervețel într-o rutină regulată de îngrijire a pielii pentru rezultate optime, cu mențiunea că este de dorit ca, la intervale regulate, să ne prezentăm într-o clinică medicală pentru un consult de rutină și tratamente cu produse ce conțin ingrediente mai potente, care înglobează tehnologii avansate, dar și cu ajutorul dispozitivelor medicale de uz profesional.

În prezent se remarcă o creștere a interesului pentru îngrijirea pielii, ceea ce mă bucură ca medic estetician, însă nu pot să nu remarc și reversul medaliei: lipsa instrumentelor necesare filtrării informației produce uneori efecte negative, de aceea am fost încântată să dau curs invitației de detalia privind acest subiect, în scopul de a ajuta persoanele interesate de aceste produse, să ia cele mai bune decizii.” spune dr. Oana Manciu.

Citește și:

Întrebată care sunt beneficiile integrării măștilor de tip șervețel în ritualul de îngrijire, dr. Oana Manciu declară:

„Măștile faciale de tip șervețel sunt produse de îngrijire a pielii populare, foarte apreciate pentru capacitatea lor de a hidrata și revigora tenul în mod eficient și convenabil, chiar în confortul casei. Aceste măști sunt pre-îmbibate în seruri care conțin diverse ingrediente active destinate îngrijirii pielii. Sunt realizate dintr-un material subțire, precum bumbacul, bio-celuloza sau fibrele de cocos, care este tăiat în forma anatomică a feței și saturat cu diverse soluții nutritive sau seruri. Acestea pot conține ingrediente cum ar fi acidul hialuronic, antioxidanți, extracte botanice, vitamine și minerale, care oferă beneficii pielii, cum ar fi hidratare, iluminare, calmare și atenuarea semnelor de îmbătrânire cutanată.

Citește și:

Utilizarea acestor măști este facilă, fiind necesari doar câțiva pași:

Se începe prin curățarea feței: folosind un produs potrivit tipului de piele, se curăță bine fața pentru a elimina impuritățile și machiajul. Acest pas face posibil ca ingredientele active din masca de tip șervețel să fie absorbite mai eficient de piele.

După curățare, folosind un prosop curat sau un șervețel facial de unică folosință, se tapotează pielea până la uscarea acesteia și apoi se deschide ambalajul măștii, se desfășoară cu grijă șervețelul, aplicându-l pe față astfel încât să se muleze cât mai bine pe contururile acesteia, făcând tot posibilul că orificiile pentru ochi, nas și gură să fie cât mai bine aliniate.

Timpul de acțiune al măștilor variază în funcție de ingredientele active, însă intervalele sunt de 10 până la 30 de minute în majoritatea cazurilor. Aceasta este o perioadă excelentă pentru relaxare și odihnă. După ce s-a scurs timpul de acțiune, masca se îndepărtează și se masează ușor pielea cu vârfurile degetelor pentru a ajuta la absorbția cantității de ser rămas pe piele. Nu este necesar să se clătească pielea feței după utilizarea măștii de tip șervețel. În schimb, se poate aplica un ser hidratant sau o cremă de noapte pentru a sigila ingredientele active în piele.

Citește și:

Printre beneficiile măștilor de tip șervețel se numără hidratarea intensă, efecte imediate și ușurință în utilizare.”

Daca v-ați întrebat ce fel de ingrediente ar trebui să conțină masca potrivita nevoilor individuale ale fiecărui tip de ten, atunci trebuie să descoperiți părerea medicului estetician:

„Ingrediente active esențiale ale măștilor șervețel dedicare hidratării, atât de importante pentru orice tip de ten sunt: acidul hialuronic, care atrage și reține apa în piele, oferind hidratare profundă și glicerina, care este un umectant ce ajută la menținerea apei prezente în mod natural în tegumenți.

Măștile cu efect antioxidant conțin Vitamina C, cu rol în iluminarea pielii și combaterea efectelor provocate de radicalii liberi. Un alt ingredient des întâlnit este Vitamina E, care protejează bariera pielii și ameliorează efectele stresului oxidativ.

Citește și:

Măștile faciale dedicate efectelor anti-aging au în compoziție retinol, ingredient ce stimulează producția de colagen și ajută la reducerea ridurilor și liniilor fine, dar și peptide, care sprijină structura și fermitatea pielii, îmbunătățindu-i textura.

Ultima categorie, însă la fel de importantă, vizează măștile ce conțin ingrediente calmante precum aloe vera: calmează iritațiile și roșeața, ideala pentru pielea sensibilă sau după expunerea la soare. Un alt ingredient este ceaiul verde, cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, care calmează pielea afectată de factorii stresori.

Alegerea produsului potrivit se face în funcție de tipul de piele (uscată, grasă, mixtă, sensibilă) și de nevoile acesteia: focusul poate fi pe probleme precum deshidratarea, acneea sau semnele de îmbătrânire.”

Citește și:

În plus, medicul a ținut să adauge câteva detalii privind frecventa de folosire a măștilor:

„În funcție de produsul ales, frecvența de utilizare diferă. Unele măști pot fi utilizate zilnic, de exemplu cele cu rol hidratant, pe când între utilizările celor cu retinol se recomandă o pauză de 2-3 zile.

Măștile faciale de tip șervețel sunt un produs versatil, facil și cu beneficii multiple, însă este de dorit ca utilizarea lor să fie făcută cu atenție, astfel încât să se obțină maximum de beneficii.”, a încheiat dr. Oana Manciu.

Vizionare placuta


Spirit creativ, mereu în evoluție, mi-am început cariera ca jurnalist, dar m-am îndrăgostit de profesia de PR, astfel am devenit Autor de Frumos al propriei existențe și al...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.