Setari Cookie-uri

Parfumuri Orientale: Tradiție Milenară și Artă Contemporană

Încă din anul 3200 î.Hr., lumea orientală s-a distins ca un etalon al artei parfumeriei, cu o tradiție care se întinde până în zilele noastre. În Emiratele Arabe Unite și în țările vecine, parfumurile sunt o parte esențială a vieții cotidiene, oamenii achiziționând în medie un parfum la fiecare două luni. Această practică nu este doar un obicei modern, ci un ritual adânc înrădăcinat în istorie.

Istoria Parfumului în Orientul Mijlociu

Primele esențe de parfumuri din lume au fost obținute în jurul anului 3200 î.Hr. în Mesopotamia. Aici, metodele inovatoare de distilare și utilizarea solvenților au deschis calea către un proces revoluționar în crearea parfumurilor. Inițial, aceste esențe parfumate erau folosite în ritualuri religioase, fiind oferite zeilor la diferite ore ale zilei: rășină dimineața, smirnă la amiază și kyphi seara, o formulă sacră ce includea miere, iasomie, trandafir, vin și tămâie.

Comerțul din bazinul mediteranean a facilitat schimburile culturale și comerciale, introducând parfumurile arabesti în rutina zilnică de igienă și îngrijire a oamenilor. În timp ce romanii au descoperit arta parfumeriei abia în secolul 1 d.Hr., lumea arabă își atingea apogeul cultural. În secolul al XIV-lea, a fost produs primul alcoolat de rozmarin – Eau de la Reine de Hongrie, creat pentru Elisabeta de Polonia, soția regelui Ungariei.

Ritualul Parfumării Personale

Ritualul de parfumare personală, păstrat cu sfințenie până în zilele noastre, este un element central în rutina de îngrijire a oamenilor din Orient. Parfumurile, inclusiv cele cu esențe florale îndrăznețe și oud profund și senzual, sunt adesea considerate unisex și sunt utilizate în diverse formate și stiluri, cel mai adesea stratificate. Această practică, cunoscută azi sub numele de "layering", implică aplicarea succesivă a diferitelor produse parfumate.

Începând cu parfumarea hainelor cu ape parfumate pe bază de mosc, urmată de aplicarea esențelor uleioase pe anumite zone ale corpului, ritualul continuă cu pulverizarea apei de parfum, ales în funcție de specificul zilei și dispoziția personală. În final, bakhoor-ul, bucațele de lemn impregnate cu uleiuri parfumate, este aprins, iar fumul său este direcționat spre haine și păr, completând întregul mix olfactiv.

Parfumuri Contemporane: Maison Asrar

În Dubai, Maison Asrar duce mai departe această tradiție, combinând esențele orientale tradiționale cu note occidentale pentru a crea parfumuri care sunt atât familiare, cât și surprinzătoare. Fiecare parfum este o declarație de forță și frumusețe, invitând purtătorul într-o călătorie senzorială unică. Maison Asrar este mai mult decât o casă de parfumuri; este un curator al emoțiilor și un ghid în explorarea sinelui.

Printre colecțiile disponibile și în România se numără Bloom, Royal, Hamsat, Velvet, Kiss My Lips, Emessa, Vogue și Icon, fiecare oferind o experiență olfactivă distinctă și captivantă. Într-o lume în care parfumul nu mai este doar o esență, ci o declarație de identitate, Maison Asrar deschide porțile către un sanctuar al miresmelor orientale, oferind fiecărei persoane posibilitatea de a purta un parfum cu adevărat unic.

Parfumul oriental, cu istoria sa milenară și complexitatea sa senzorială, rămâne un simbol al rafinamentului și al eleganței, o punte între trecut și prezent, între tradiție și inovație.


Kudika
7 Iunie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


11 imagini
Creează o atmosferă relaxantă și plină de energie pozitivă în casa ta: Ghid pentru aromaterapie și parfumuri de cameră

Acestea nu numai că îți pot îmbunătăți starea de spirit și starea generală de bine, dar pot transforma și atmosfera dintr-o simplă încăpere într-un sanctuar personal.

...
Kudika

20 imagini
Cum sa alegi parfumul perfect? 20 de recomandări de parfumuri de damă

Pasul 1: Cunoaște-ți Propriul Gust

Primul pas în alegerea parfumului perfect este să înțelegi ce arome îți plac și ce anume te atrage. Poate fi o aromă florală,... Kudika

20 imagini
20 de seturi cadou pentru femei - De Crăciun dăruiește momente festive de răsfăț

Seturi de parfum:

Seturile de parfumuri sunt întotdeauna o alegere de bun gust. Optează pentru seturi care includ mai multe dimensiuni ale aceluiași parfum sau pentru colecții... Kudika


20 imagini
Îmbunătățește-ți ziua cu un duș plin de răsfăț: 20 de produse de îngrijire care nu trebuie să-ți lipsească din baie

Gel de duș cu arome delicioase:

Alege un gel cu parfumuri revigorante, precum mango și cocos sau lavandă și vanilie, pentru a începe ziua cu zâmbetul pe buze. Iar dacă... Kudika


Cadouri last minute pentru Sărbători: surprinde-ți persoanele dragi cu seturile exclusive de beauty de la AVON

De la cele mai îndrăgite parfumuri la seturi cadou pentru machiaj care te vor cuceri, dar și alte produse de beauty sau home, AVON promite să ofere... Kudika

Ce părere a avut mama Denisei Tănase, atunci când și-a deschis afacerea: Ce faci acum, colete toată ziua? Ești vânzătoare?

Denisa Tănase și-a schimbat complet direcția în viață și a devenit un antreprenor de succes, deținând un lanț de magazine de parfumuri și produse cosmetice în... Kudika